blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı

Tapu müdürlüklerinde ’eski kimlik’ zamanı sona eriyor

Tapu süreçlerinin daha inançlı formda yapılması emeliyle, tapu müdürlüklerinde 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren eski tip nüfus cüzdanları ile süreç yapılamayacak.
Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Yılmaz Uzun, eski tip kimliklerin 1 Ocak 2025’ten itibaren tapu müdürlüklerinde geçerli olmayacağını belirterek ihtarlarda bulundu. Müdür Uzun, "Tapu sicilinin, devletin kusursuz sorumluluğu altında tutulması prensibiyle; hak sahipliğinin ve kişi kimlik bilgilerinin tespitinin daha muteber bir formülle yapılabilmesi için yönetimimizde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarıyla (çipli kimlik kartı) Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) kullanılmaktadır. Bu kapsamda; tapu müdürlüklerimizde yapılacak süreçlerin daha sağlıklı, faal ve muteber bir halde yapılabilmesi maksadıyla, nüfus cüzdanı yerine çipli kimlik kartlarının kullanılması zarurî hale getirilmiştir. Kimliğini yenilemeyen vatandaşlar, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren tapu müdürlüklerimizde rastgele bir süreç gerçekleştiremeyecektir. Milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri ile dışarıdan atanan bakanlara TBMM tarafından verilen kimlik dokümanlarının ve avukat kimliklerinin tapu işlemlerinde kullanılmasına devam edilecektir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları ismine eski nüfus cüzdanlarını yeni kimlik kartları ile değiştirmeleri gerekmektedir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:02 tarihinde yayınlandı

Bartın’da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Bartın’da iki aracın baş başa çarpıştığı kazada 1’i ağır 4 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran kaza, Abdipaşa yolu tüneller mevkiinde meydana geldi. Abdipaşa istikametinden Bartın istikametine seyir halindeki araba ile karşı güzergahtan gelen araba baş başa çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen 112 acil yardım grupları yaralılara birinci müdahaleyi olay yerinde yaparken, araç içinde sıkışan bir kişi AFAD takımlarının aracı kesmesi ile kurtarıldı. Yaralılar birinci müdahalesinin akabinde ambulaslarla Bartın Devlet Hastanesine kaldırılırken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin