Tarihi Çarşı Esnafı Turist Bekliyor

Tarihi Çarşı Esnafı Turist Bekliyor

Yayın: 04.06.2023 15:05 |Güncelleme: 05.06.2023 15:42
Paylaş:
A+ A-

UNESCO tarafından 1994 yılından itibaren kent ölçeğinde koruma altına alınan Safranbolu’nun çarşı merkezinde bulunan esnafları, sorunlarını dile getirdi. Esnaflar, bu sorunlar arasında turist sayısının azaldığını, yol yapımlarının her yıl turizm sezonuna rastladığını, gezmeye gelenlerin otopark ihtiyaçlarının tam olarak karşılanmadığını söylediler. Bu nedenle de kazançlarının çok azaldığını ifade ettiler.

Safranbolu tarihi çarşı esnafı, ilçeye gelen turist sayısının azaldığını belirterek, “Yerli turistler alışveriş yapmıyorlar. Yabancı turistlerinde özellikle pandemiden önceye göre sayıları çok azaldı. İşlerimizin azalması nedeniyle yanımızda çalışan elemana dahi maaş veremez duruma geldik.” dediler.

Tarihi Çarşı esnafları, “Turizm sezonu, havaların geç ısınması ve pandemi rehavetinin bitmesiyle birlikte turist sayısında artış olmasını bekliyoruz. Bayramlarda turist yoğunluğu artıyor, ancak bayram dışında turist sayısı parmakla sayılacak kadar azalıyor.” dedi.

Esnaflar, yapımı devam eden yolların bir an önce tamamlanmasını isteyerek, otopark ihtiyaçlarının da günden güne arttığından yakındılar. Öte yandan esnaflar resmi kurum ve özel kuruluşların Safranbolu’yu iyi tanıtamadıklarından da şikâyetçi oldular. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Yorumlar

  1. ömer erdem

    gelenler para harcamıyor diye şikayet mi olur. esnaf birazda kendine bakacak. yabancı turist azaldıysa bu safranbolunun suçu mu. eski çarşıda banka şubesi yok neden acaba? ben söyleyeyim oteli konağı esnafı tüccarı eski çarşida is yapıyor ama eski çarşıda ki bankalarla çalışmıyor. eski çarşıda dolaşıp bakın tabelalara bakın sokaklarda kutuların sandıkların üzerine dizilen mallara bakın iyi bir lokanta arayın bakın varmı ellerinde lokum kutusu olan satıcılar sokaklardan insan geçirmiyor. herkes şunu bilecek sokağa konulan malın değeri düşer. esnaflar şunu bilsin sizin kaliteniz gelen müşterinin kalitesini belirler. birbirinin aynı onlarca dükkan var boyle olunca ucuzluk yapmak zorunda kalınıyor ve kalitesizlik ortaya çıkıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Gözbebeği Taş Teras, Doğaseverleri Büyülüyor..!

Yayın: 17.05.2024 13:44
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Sırçalı Kanyonu’nda bulunan Taş Teras, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Özellikle yaz aylarının başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanan Taş Teras, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Vatandaşlar, taş teras turizm günleri yapılarak daha bilinçli ve kontrollü gezilerin gerçekleştirilmesini istiyor.

Taş Teras’ın eşsiz manzarası ve doğal yapısı, ziyaretçilerin gözlerini ve ruhlarını şenlendiriyor. Kanyonun içinde yer alan bu doğal güzellik, fotoğraf tutkunlarının da favori mekanlarından biri haline geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğagezginleri, Taş Teras’ta unutulmaz anlar yaşamak ve doğanın tadını doyasıya çıkarmak için sıraya giriyor.

Safranbolu Taş Teras, bu eşsiz doğa harikasının daha geniş kitlelere tanıtılması ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunulması amacıyla turizm tanıtım günlerinde yer alması bekleniyor. Etkinlikler kapsamında doğa yürüyüşleri, piknikler, konserler ve yöresel lezzetlerin tadımları gibi birçok organizasyonun düzenlenmesi yerel yetkililerden özellikle talep ediliyor.

Eğer siz de doğanın kucağında huzurlu bir mola vermek ve eşsiz manzaralar eşliğinde keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız, Safranbolu Taş Teras‘ta soluklanabilir, heyecanlı bir doğa ziyafeti çekebilirsiniz. Bu benzersiz doğa harikasını keşfetmeye ve doğanın tüm güzelliklerini doyasıya yaşamaya hazır mısınız?

O zaman Taş Teras sizleri bekliyor! (Esra Oğuzkağan Özkan)