blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2025 15:37 tarihinde yayınlandı

Tarihi çarşının 54 yıllık iplikçisi, dünya pazarına açıldı

Bolu’da tarihi Üst Çarşı’da 54 yıldır yün ve tuhafiye satışı yapan dükkan, dünya pazarına açıldı. 8 yaşında çırak olarak başladığı işleri yürüten Murat Gürol, "Kız kardeşimin eşi de bankacılıkta müdürlükten ayrılıp geldi ve bu işi daha da büyütmek için birlikte çalışıyoruz. Amerika’nın içinde bile eser satıyoruz. Memleketler arası şirketler üzerinden mağazalar açarak bir yer edindik" dedi.
Bolu’nun tarihi Üst Çarşı’sında 54 yıldır faaliyet gösteren yün ve tuhafiye dükkanı dünya pazarına açıldı. 1971 yılında amcası Adnan Gürol’un açmış olduğu yüncü dükkanına Murat Gürol (54), 8 yaşında satış yaparak, dükkana çırak olarak başladı. Okulların tatil olduğu günlerde amcasına yardım için giden Murat Gürol, 18 yaşında amcasını kaybetti. Üniversite okumayıp amcasının işlerini devam ettirme kararı alan Murat Gürol, işlerin başına geçti. Evlilik sürecinin akabinde 25 yaşında eşiyle birlikte tarihi çarşıda işlerini büyüttü. İplik ve tuhafiye üzerine yıllarca birebir insanlara satış yapan Gürol, ailenin damatlarının da işlere dahil olmasıyla dünya pazarına açıldı. Murat Gürol’un kız kardeşinin eşi Harun Aydın, 10 yıldır çalıştığı bankadaki yöneticilik pozisyonunu bırakarak, iplik ve tuhafiye dükkanını web pazarına sundu. Murat Gürol, artık Amerika’daki bir teyzenin bile konutunda oturup örgü yapmak istediği ipi ulaştırdıklarını belirtti.

"Liseyi bitirip üniversite kazanmama karşın gitmedim"
Murat Gürol, "Yün ve tuhafiye dükkanının kurucusu merhum Adnan amcamın yanında büyüdüm. Amcam ben 17-18 yaşındayken vefat etti. Ondan sonra liseyi bitirip üniversite kazanmama karşın gitmedim. Tercihimi ticaretten yana kullandım. Bu formda de bir büyüme sağladık. Daha sonraki süreçlerde diğer işler de yaptık. Kuyumculukta bulunduk, otel ve restoran işleri de yaptık. Sonra kız kardeşlerimin eşleri de yanıma geldi. Artık daima birlikte bu süreci devam ettiriyoruz" formunda konuştu.

"Ben 8 yaşında dükkânda satış yapmaya başladım"
54 yıldır dalda olduklarını belirten Murat Gürol, "Benim doğumumla, yani 1971’den beri bu bölümdeyiz. Ben 8 yaşında dükkânda satış yapmaya başladım. Yani 8 yaşındaydım satışa başladığımda. Olağan bu vesileyle gençlere de tekliflerimiz olacak. Ticaret hoştur. Layıkıyla, ahlakıyla yaparsan ve önüne gayeler koyarsan başarılı olacağına inanıyorum. Bu yalnızca bu dal için değil, ticaretin genel kuralıdır. Uzun mühlet kalıcı olanlara baktığınızda bunu göreceksiniz. O ideolojiye uyan insanlardır" dedi.

"Amerika’nın içinde bile eser satıyoruz"
Artık Amerika Birleşik Devletleri’ne bile iplik sattıklarını tabir eden Gürol, "Şu anda bölümde nitekim parmakla sayılan firmalardan biriyiz. Türkiye çapında bu pozisyondayız. Bununla birlikte bir internet sitesi kurduk. Küreselleşme mantığıyla yeni bir marka oluşturduk. Kız kardeşimin eşi de bankacılıkta müdürlükten ayrılıp geldi ve bu işi daha da büyütmek için bir arada çalışıyoruz. O teknik kısımlarla ilgileniyor, ben ise işin tertip tarafına bakıyorum. Birlikte güç birliği yaptık. Amerika’nın içinde bile eser satıyoruz. Milletlerarası şirketler üzerinden mağazalar açarak bir yer edindik" diye konuştu.

"Amerika, Kanada, Meksika üzere ülkeler üzerinden ihracata devam ediyoruz"
54 yıllık firmanın yurt dışı pazarına açıldığını lisana getiren Harun Aydın, "Şu anda mikro ihracat üzerinden yurt dışına açılmış durumdayız. Bu süreç pandemi öncesinde başladı. Pandemi ile bir arada online ticaretin sürat kazanmasıyla kendi kesimimizi geliştirme kararı aldık. O devirde beşerler dışarı çıkamadığı için online talep arttı. Bunun üzerine yurt dışı piyasasında kendimizi geliştirip sonrasında da yurt dışına açılmayı düşündük. Yaklaşık bir yıldan fazladır mikro ihracat üzerinden eserlerimizi yurt dışında pazarlıyoruz. Şu anda dünyada birkaç ülke buna dahil. Avrupa pazarı yeni gündemimizde, ancak ondan evvel Amerika, Kanada, Meksika üzere ülkeler üzerinden ihracata devam ediyoruz. Halihazırda natürel bizim ana kalemimiz yeniden yurt içi. Yurt içinde de hoş bir pazar hissemiz oluştu. Kendi tescilli markamız üzerinden yerelde tüm müşterilerimize kentler, ilçeler, köyler dahil hizmet veriyoruz" tabirlerini kullandı.

"Mevcut hedefimiz pazar lideri olmak"
10 yıllık bankacılık deneyimini yün ve tuhafiye işiyle birleştirdiğini tabir eden Aydın, "Ben yaklaşık 10 yıl ticari bankacılık yaptım. En son özel bir bankada bölge satış yöneticiliğinden istifa ederek bu işe yöneldim. Dijital tarafla ilgili de 6 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum. Aile geçmişimizi birlikte üstlere taşıma gayesiyle deneyimimizi dijitale aktardık. Her bölümde insanların kendine kattığı şeyler oluyor, ancak kendi bölümümde bilhassa araştırma, geliştirme ve ticari bankacılıktaki eğitimlerimi bu işe yansıttım. İstatistik ve data bizim bankacılıkta çok kullandığımız şeylerdi. Pazar araştırmalarında mevcut eserlerin satış adetlerinin dönemselliği, müşterideki karşılığı üzere tahliller yapılabiliyor. Bankacılık tahlil sever. Bu tecrübeyi de bölüme yansıttık. Mevcut hedefimiz pazar lideri olmak. Çalışmalarımız bu tarafta devam ediyor. En kıymetlisi, geçmişteki aile deneyimimizi Murat ağabeyimizin de takviyeleriyle yerelden genele, genelden yurt dışına taşımak. Bir aile şirketinin dijitalleşmesi diyebiliriz buna. Yurt içinde gitmediğimiz köy, kasaba kalmayacak halde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Tıpkı gün kargo ile çalışarak müşteriyi bekletmeden eseri ulaştırıyoruz. Maksadımız, kapıya kadar bu eserleri inançla ulaştırıp müşteriyi mutlu etmek. Yurt dışındaki gayemiz ise ülkemizin iktisadına katkı sağlamak. Yabancılara satış yaparak ülkeye döviz girdisi kazandırmayı amaçlıyoruz. Büyüme gayelerimiz bu istikamette devam edecek. İnşallah muvaffakiyetle ilerleyeceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
5
Haziran Perşembe
1446 HİCRİ Zilhicce 9
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:12
  Güneş
05:11
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:25
  Yatsı
22:15

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Karabük’te bıçak bileyicilerinin bayram mesaisi başladı

blank
Karabük

Mescier Demir Çelik’te Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Video Haberler

blank

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı

blank

Rektör Özölçer, Karaelmas TÖMER Kahvaltısı’nda kültür elçileriyle buluştu

blank

Uzmanından bayram uyarısı: “Etin hemen tüketilmesi sindirim sistemini zorluyor”

blank

Karadeniz Ereğli’de polisten bayram öncesi huzur ve güven uygulaması

blank

Zonguldak’ta kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 yaralı

blank

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

blank

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 06:42 tarihinde yayınlandı

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Kurban Bayramı münasebetiyle Zonguldak Merkez Huzurevini ziyaret ederek huzurevi sakinlerinin bayramını kutladı. Aktiflik kapsamında ayrıyeten BEUN ile Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortasında "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi" iş birliği protokolü de imzalanarak huzurevi sakinlerinin toplumsal hayata iştirakini destekleyecek kıymetli bir farkındalığa adım atıldı.
Zonguldak Merkez Huzurevinde gerçekleşen ziyarete; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Vilayet Müdür Yardımcıları, huzurevi yöneticileri ve sakinleri de katıldı. Ziyaret kapsamında BEUN Devlet Konservatuvarı Müzik Kısmı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Cem Dertsiz, huzurevi sakinlerine Türk halk müziğinin eşsiz yapıtlarından oluşan bir müzik dinletesi gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında, BEUN ile Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortasında "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi İş Birliği Protokolü" de imzalandı. Protokol kapsamında yaşlı bireylerin eğitim, toplumsal iştirak ve hayat uzunluğu öğrenme imkanlarını artırmaya yönelik değerli adımlar atılması hedefleniyor.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversite olarak toplumsal sorumluluğu yalnızca akademik düzlemde değil, insan odaklı hizmet anlayışıyla sürdürdüklerini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Özölçer bayramlaşma programında gerçekleştirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi:
"Bugün burada, toplumumuzun hafızasını oluşturan büyüklerimizle bir ortada bulunmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Her biri birer ömür deneyimi, birer bilgelik abidesi olan değerli büyüklerimizin duasını almak, onların hayata dair paylaşımlarını dinlemek bizler için son derece değerlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesi, toplumun temel direği olan aile yapısının korunmasına ve jenerasyonlar ortası bağların güçlendirilmesine verilen değerin en somut göstergesidir. Bizler de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak her vakit toplumsal ve toplumsal çalışmaları öncelikli kılıyor sadece bilimsel araştırmalar ortaya koymakla kalmıyor; toplumsal dayanışma, insan onuruna yakışır ömür şartları ve nesiller ortası irtibatın güçlenmesine yönelik sorumlulukları da gönülden üstlenmeye devam ediyoruz. Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz ziyaret, yalnızca bir bayramlaşma değil; tıpkı vakitte kültürel devamlılık, bedel transferi ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesidir. Huzurevindeki büyüklerimiz, toplumumuzun geçmiş hafızasını taşıyan en değerli hazinelerimizdir. Onların ömür deneyimlerinden öğreneceğimiz çok şey olduğunu biliyor, bu nedenle kendileriyle kurulan gönül köprülerini son derece değerli olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu kapsamda, bugün imzaladığımız ’60+ Tazelenme Üniversitesi’ iş birliği protokolüyle birlikte, büyüklerimize yönelik eğitimi teşvik eden, onları toplumsal hayata daha aktif iştirak sağlayacak bireyler olarak destekleyen bir süreci başlatıyoruz. Bu proje, yaş almanın bir kenara çekilmek değil; tekrar öğrenmek, üretmek ve paylaşmak olduğunun da en hoş göstergesi olacak. Bu his ve kanılarla böylesine manalı bir projenin ortaya çıkmasında büyük katkılar sunan başta Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailesine şükranlarımı sunuyorum. Bununla birlikte protokolün imzalanmasında emeği geçen başta Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürümüz Mehmet Türkmen Köse ve Vilayet Müdürlüğüne de teşekkür ediyorum. Kıymetli büyüklerimizin Kurban Bayramı’nı en kalbî hislerimle kutluyor; kendilerine sıhhat, huzur ve memnunluk diliyorum.’
Ziyaret, bayramlaşmanın akabinde imzalanan protokol merasimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
5
Haziran Perşembe
1446 HİCRİ Zilhicce 9
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:12
  Güneş
05:11
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:53
  İkindi
16:53
  Akşam
20:25
  Yatsı
22:15

Haftanın Okunanları

blank
Köşe Yazıları

Aman Hocam Oldu mu Şimdi?

blank
Köşe Yazıları

Okan Küçük Yorumluyor 1 Haziran 2025

blank
Gündem

Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez: “Emeklilere Yılda 4 Kez İkramiye Verilmeli”

blank
Karabük

Karabük’te bıçak bileyicilerinin bayram mesaisi başladı

blank
Karabük

Mescier Demir Çelik’te Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Video Haberler

blank

Rektör Özölçer Merkez Huzurevi sakinlerinin Kurban Bayramı’nı kutladı

blank

Rektör Özölçer, Karaelmas TÖMER Kahvaltısı’nda kültür elçileriyle buluştu

blank

Uzmanından bayram uyarısı: “Etin hemen tüketilmesi sindirim sistemini zorluyor”

blank

Karadeniz Ereğli’de polisten bayram öncesi huzur ve güven uygulaması

blank

Zonguldak’ta kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 yaralı

blank

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

blank

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi