Kastamonu’da apartman önünde tartıştığı komşularına meskeninin penceresinden kurşun yağdırmaktan yargılanan sanık, 19 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırıldı.
Kastamonu merkez ilçede 8 Temmuz 2024 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Dertsiz Sokak’ta meydana gelen olayda, birebir apartmanda oturan iki komşu ortasında tartışma çıktı. Tartışmanın yerini arbedeye bırakması üzerine Nejdet E., silahla komşusu Ahmet B. ile eşi Pınar B., kayınvalidesi Yurdagül T. ve baldızı Bahar T.’ye ateş etti. Atakta yaralanan Ahmet B. ile eşi Pınar B. ve kayınvalidesi Yurdagül T., sıhhat gruplarınca Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin akabinde taburcu edildi. Polis takımlarınca Nejdet E. gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Nejdet E. tutuklandı.
Olayın akabinde Nejdet E. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “kadına karşı kolay yaralama, taammüden yaralama, taammüden öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yahut taşıma yahut bulundurma” cürümlerinden dava açıldı.
Son duruşmada cumhuriyet savcısı, sanık Nejdet E.’nin taammüden öldürme ve taammüden yaralama kabahatlerinden cezalandırılmasını talep ederek, tutukluluğunun devamını istedi.
Duruşmaya katılan Ahmet B. ile eşi Pınar B., kayınvalidesi Yurdagül T. ve baldızı Bahar T., sanığın en ağır halde cezalandırılmasını talep ederek, “Mütalaaya karşı bir diyeceğimiz yoktur. Bu olaydan sonra hayatımız altüst oldu. Adaletinize sığınıyoruz” dediler.
Tutuklu sanık Nejdet E. ise, “Herhangi bir plan yahut tasarlama yapmadım. Ahmet, üst komşumuzun damadı olur. Hava sıcak olduğu için saat 23.00 sıralarında konutumun camının önünde oturuyordum. Bu sırada Ahmet, araçtan inerek camın önüne geldi ve bana kelamlı taarruzda bulundu. Kısa mühlet sonra yanına bir bayan (sanırım eşi) ve akabinde annesi geldi. Bayanlar da bana hakaret edip tehditte bulundu. Ahmet, bana gerçek atılım yapınca odadaki kanepenin altından tabancamı alıp kendimi savunmak maksadıyla amaç gözetmeden Ahmet’in bacaklarına gerçek üç-dört el ateş ettim. Öteki bayanlara da korkutmak maksadıyla yeniden amaç gözetmeden birkaç el ateş ettim. Şarjörümde 10 mermi vardı, bitince üç mermi daha bastım fakat onları kullanmadım” dedi.
Mütalaayı da kabul etmediğini söyleyen Nejdet E., “Daha evvelki savunmalarımı tekrar ediyorum. Ahmet bana sinkaflı konuşarak küfürler etti. Daha sonra bayanlar dışarı çıkarak, ’Çık dışarıya’ diyerek küfürler ettiler. Ahmet’in elinde parlak bir cisim gördüm, silah olduğunu düşündüm. Yanımda bulunan çekyatın altında bulunan silahı aldım, endişe ile gaye gözetmeksizin ateş ettim. Hedefim kimseyi yaralamak ya da öldürmek değildir. Bu sebeple beraatımı talep ederim. Eşim ve çocuklarım mağdur durumdalar, tahliyemi istiyorum” diye konuştu.
Katılan ve sanık avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, sanık Nejdet E.’yi Ahmet B.’ye yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” cürmünden 11 yıl 3 ay, Pınar B. ve Yurdagül T.’yı yönelik “silahla taammüden yaralama” kabahatinden 3’er yıl, Bahar T.’ya karşı da “basit yaralama” kabahatinden 9 ay, ruhsatsız silah bulundurma kabahatinden 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 19 yıl 6 ay mahpus cezasına ve 5 bin TL isimli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Nejdet E.’nin tutukluluğunun da devamına kararı verdi.


27
