Taşköprü ilçesinde Müellif Çiğdem Eker’in iştirakiyle “1. Yazmaya Birinci Adım ve Müelliflik Atölyesi” gerçekleştirildi.
Taşköprü Belediyesi, genç kuşakları müelliflik seyahatine teşvik etmek ve hayal gücünü geliştiren projelere öncülük ediyor. Bu çerçevede Taşköprü ilçesindeki Avukat Murat Ülgen İlkokulu’nda düzenlenen ve Muharrir Çiğdem Eker’in iştirakiyle gerçekleşen “1. Yazmaya Birinci Adım ve Müelliflik Atölyesi” büyük ilgi gördü. Aktiflik çerçevesinde, öğrenciler yazarlığın temel tekniklerini öğrenerek, kendi hikayelerini yazma fırsatı buldu.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, minik muharrir adaylarına aktiflik sonunda müelliflik tekniklerini içeren kitaplar armağan etti. Aktiflikte yazılan hikayeler Taşköprü Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak kalıcı bir esere dönüştürülecek.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın kalemleriyle hayal dünyalarını tabir etmelerine ihtimal tanımak, geleceğin müelliflerini yetiştirme yolunda bir adım atmaktır. Bu cins projelerle hem kültürel mirasımızı zenginleştirmeyi hem de çocuklarımızın özgüvenini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Etkinlikte emeği geçen öğretmenler, öğrencilere rehberlik eden muharrir Çiğdem Eker ve tüm iştirakçilere teşekkür eden Lider Arslan, bu cins projelerin devam edeceğini belirtti.