Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

TCI, AJET ve Türksat arasında uçak içi internet hizmeti için işbirliği protokolü

HAMBURG (AA) – Türk Hava Yolları (THY) iştiraki Turkish Cabin Interior Inc. (TCI), Türksat ve AJET arasında uçak içi internet hizmetleri için işbirliği protokolü imzalandı.

AJet filosuna yönelik tasarlanan Uçak İçi Bağlantı (IFC) sisteminin oluşturulması için iyi niyet protokolü, Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen ve havacılık sektörünün önde gelen fuarlarından AIX 2024'te (Aircraft Interiors Expo – Uçak Kabin İçi Ekipmanları Fuarı) AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve TCI Aircraft Interiors Genel Müdürü Müjdat Uludağ tarafından imzalandı.

Türk Havayolları iştiraki TCI tarafından geliştirilen IFC sistemi, Türksat genişband uyduları ve THY Teknik A.Ş’nin sertifikasyon kabiliyetleri kullanılarak AJET için özelleştirildi. Bu sistem, iş dünyasının kesintisiz iletişim ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, dijital beklentileri de karşılayarak AJET yolcularının uçuş deneyimini zenginleştirecek.

IFC sistemi, yüksek hızda internet bağlantısı sunarak yolcuların uçuş sırasında kesintisiz şekilde işlerini yapabilmelerini ve eğlenceye erişim sağlayabilmelerini mümkün kılacak.

Bu yenilik, AJET'in yolcularına sunduğu hizmet kalitesini bir üst seviyeye taşımayı hedeflerken, ilk etapta AJET filosundaki 122 uçağa uygulanacak.

Kabin içi ekipmanları alanında elinde bulundurduğu kabiliyetleri ile global arenada en üst seviyeye çıkmayı hedefleyen TCI Aircraft Interiors tarafından hayata geçirilecek proje, AJET'in gelecek 10 yıl boyunca ihtiyacını karşılayacak ve rekabette avantaj sağlayacak.

– Türksat’un uydu kapasitesi işbirliğinde önemli bir faktör

Turkish Cabin Interior Inc. İş Geliştirme Müdürü Hayri Özturan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce uçak içi internet hizmetine yönelik bir ürünün Türkiye’de üretilmediğini, yerli bir ürün için THY iştiraki olarak Türksat ve AJET’i bir araya getirerek bütün kaynakları seferber ettiklerini söyledi.

Türksat’ın uydu kapasitesinin bu işbirliğinde önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Özturan, “Türk mühendisiyle bir sistem tasarımı yaptık. Kendi donanımımızı seçtik. Tedarikçilerden tedarik ettik. TCI yerli ve güçlü bir mühendislik kabiliyeti olan şirket. İlerde hem Airbus ve hem de Boeing uçaklarına bu sistemleri fabrikada takacağız. Aynı zamanda yazılım ve donanım geliştirme programlarını başlattık. Hepsini birlikte ülke kaynaklarıyla sunacak bir çözümü devam ettiriyoruz. Bizim önceliğimiz kendi hava yollarımızın çözümünü sağlamak. Bununla birlikte dünyadaki bütün hava yollarına bu çözümü sağlamak için buradayız.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin