TED’ten Karşılıksız Tam Eğitim Bursu

TED’ten Karşılıksız Tam Eğitim Bursu

Yayın: 06.02.2019 19:22
Paylaş:
A+ A-

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 24 Aralık 2018 tarihinde başlayan “Tam Eğitim Bursu” sınav başvuruları devam ediyor.

Başvuruların 10 Mart 2019 tarihine kadar devam edeceğini ve sınavın da 30 Mart 2019 tarihinde saat 10.00’da TED Kolejinde yapılacağını ifade eden TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, TED’in başlattığı bursun diğer burslardan farklı olarak sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşıladığını söyledi.

Barçın, “Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmektedir. Tam Eğitim Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, TED tarafından açılmış olan 25 okulda okumakta ve mezun olduktan sonra ülke genelindeki üniversitelerde eğitim almaktadır. Burs öğrencilerin tüm eğitim, servis,yemek, kitap, kırtasiye, giyim ve cep harçlıklarını karşılamaktadır. TED burs vereceği öğrencileri seçmek üzere her yıl tam eğitim bursu sınavı yapmaktadır. Ülke genelinde sınavın duyurusu yapılır. 4, 5, ve 8’inci sınıfa devam eden öğrenciler sınava başvuruda bulunabilir. Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, en son bitirdikleri sınıfa ait karnede yıl sonu başarı ortalamasının en az 85-100 aralığında olması gerekmektedir. Başvurusu kabul edilenler, TED tarafından açılan sınava girerler. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler TED uzmanları tarafından evlerinde ziyaret edilir. Öğrenci ve ailesi ile görüşmeler yapılır. Yazılı sınavda başarılı olan ve ev ziyaretlerinde uygun bulunan öğrenciler TED’den Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanırlar. Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyması. ( Ailenin aylık toplam geliri en fazla 4500 TL olabilir) Bu sınava TED okulunda okumakta olan öğrenciler giremezler. Ayrıca sınava girecek öğrencilerin T.C. vatandaşı olması gerekmektedir” dedi.

TED Koleji Müdürü Kerim Barçın, “Burs için sınav başvurularının 24 Aralık 2018-10 Mart 2019 tarihleri arasında http://burs.ted.org.tr./burs-başvurusu/başvuru-formu/ adresinden online olarak yapılması gerekmektedir. Bizim okulumuzda Karabük başta olmak üzere, Bartın, Kastamonu ve Çankırı illerinden başvuru yapan öğrenciler sınava girecektir” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Sözen Karacatepe Yolunda Çalışmaları yerinde inceledi

Yayın: 24.04.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Safranbolu İlçesi’ne bağlı Karacatepe Köyü yolunda meydana gelen toprak kayması ve heyelanı İlçe Teknik sorumlusu Recep Yalçın’la birlikte yerinde inceledi.

İlimiz de pazartesi günü Karacatepe köyü yolunda meydana gelen heyelan ve toprak kayması sonucu oluşan hasarları yerinde inceleyen Başkan Sözen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

” 22 Nisan’da meydana gelen Karacatepe köyü yolunda heyelan ve toprak kayması neticesinde derin çukurlar oluşarak köy yolu ulaşıma kapanmıştı. İl Özel İdare’sine bağlı ekiplerimiz ivedilikle kapanan köy yolunu özverili çalışmaları neticesinde Karacatepe köy yolunu trafiğe açmış bulunmaktayız” dedi.