Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
16 Mayıs, 2017 22:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tek eşeği ile çiftçilik yapıyor

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Necati Özdemir, ahırında beslediği tek eşeği ile çiftçilik yapıyor. Aşağı Çakırçay köyü Karabük mahallesinde ikamete den Necati Özdemir, ahırında beslediği tek eşeği ile çiftçilik yapıyor. Köyde 3 çocuğu ve eşi ile birlikte yaşadığını ve bir eşeğinden başka bir şeyi olmadığını söyleyen Özdemir, "Kendi imkanlarımla ağaçtan bir araba yaptım. Köyde çiftçilik yapıyorum, eşeğime arabayı bağlayıp tarlada kendi işimi görüyorum. Kimseye muhtaç da olmuyorum. Benzine, mazota, LPG’ye gelen zamlardan etkilenmiyorum" diye konuştu. Parayla mutluluk olmadığını dile getiren Özdemir, "Eşim ve 3 çocuğumla mutlu bir ailem var. Bir eşeğim de var, eşeğime bağladığım arabayla odunumu getiriyorum, bütün işlerimi yapıyorum, keyfime bakıyorum" diye kaydetti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 18:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

Karabük Belediyesi tarafından, şehrin kültürel mirasına yeniden kazandırılması hedeflenen Yenişehir Açık Hava Sineması projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Uzun yıllar Karabük halkının sosyal yaşamında önemli bir yere sahip olan sinema alanının restorasyonu için yapılan ihale, 10 milyon 666 bin TL bedelle sonuçlandı.

Proje çerçevesinde toplam 1912 metrekarelik alan baştan sona yenilenecek.

Açık hava sinemasına uygun şekilde oturma düzeni ve peyzaj çalışmaları yapılacak alana nostaljik dokunuşlarla birlikte modern konfor standartları kazandırılacak.

Projede yer alan 30 metrekarelik büfede günümüz koşullarına uygun hale getirilecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
"Yenişehir Açık Hava Sineması, Karabük’ün kolektif hafızasında önemli bir yer tutuyor. Yıllar boyunca hemşehrilerimizin bir araya gelip ortak anılar biriktirdiği bu alanı yeniden hayata geçiriyoruz. Burası yalnızca bir açık hava sineması olmayacak; kültürel etkinliklerin, kitap okumaların ve sosyal buluşmaların merkezi haline gelecek. Karabük’ümüze hayırlı olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.