Tek Hedef Şampiyonluk

Tek Hedef Şampiyonluk

Yayın: 03.03.2023 14:59
Paylaş:
A+ A-
Bölgesel Amatör Ligi 5. Grupta lider olan temsilcimiz Karabük İdman Yurdu Pazar günü gurubunda 10. Sırada bulunan Yeçağspor ile karşı karşıya gelecek. Deprem nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendiren Karabük İdman Yurdu’nda Pazar günkü maçta tek hedefi galibiyet. Yeniçağ maçına Teknik Direktör Zafer Uysal nezaretinde çalışan Karabük İdman Yurdu, rakibini yenerek hem liderliğini devam ettirmek istiyor hem de şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Takımın kaliteli ve tecrübeli futbolcularda oluştuğunu ve tek hedeflerinin şampiyonluk olduğu bunun dışında hiçbir şey düşünmediklerini belirten Karabük İdman Yurdu Teknik Direktörü Zafer Ulusal “ Geçen sezon Karabük amatör yani yerel ligde idik. Bu sene BAL ligine çıktık. Buradan da üst lig profesyonel lig. Bizim kurulduğumuzda koyduğumuz hedefimiz profesyonel lige çıkmak. Karabük her manası ile profesyonel ligi hak eden bir şehir. Bizim de hedefimiz bölgesel ligden kurtulup , profesyonel lige katılmak. Bu hedefimiz de planladığımız şekilde devam ediyor. Önümüzde 11 tane maç kaldı. Bunları da kayıpsız şekilde atlatıp. Bir an önce profesyonel lige çıkmak istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk başka bir hedefimiz yok. Mart ayı içerisinde yapacağımız maçlar oynandıktan sonra alacağımız sonuçlardan sonra hedefimizin yüzde 80’ini tutturmuş oluruz. Maçlarımızı kayıpsız bitirdiğimiz zaman istediğimiz hedefe ulaşmış oluruz. Bizim için önümüzdeki 6 maç çok önemli. Deprem nedeniyle verilen arayı biz çok iyi değerlendirdik. Futbolcularımıza uzun süre izin vermedik. 4 günlük bir ara izin verdik. Bunun dışında çalışmalarımızı devam ettirdik. Kaliteli bir futbolcu ekibimiz var”

KARDEMİR İŞÇİLERİ DE DESTEK VERSİN
Taraftarın şimdiye kadar çok güzel destek verdiğini fakat maçlara belirli taraftar gurubunun maçlara geldiğinin altını çizen Ulusal “ Özellikle Pazar günleri kendi sahamızda oynadığımız maçlarımızda Kardemir işçilerinin de maçlarımıza gelerek bizlere destek vermelerini istiyoruz. Karabük’te futbol Kardemirsiz olmaz. Onun için Kardemir’i bu işin içinde tutmamız gerekiyor. Seyirci sayımıza baktığımız zaman diğer takımlara göre daha farklıyız. Ama ben futbolcuların morallenmesi adına tribünlerin tamamının doldurulmasını isterim. Maçlarımız da stadyumu doldurabiliriz. Bu şehir bunu daha öncelerde yaptı” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Yayın: 17.05.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Times Higher Education (THE) tarafından 2024 yılı “Genç Üniversite Sıralaması” açıklandı. Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “Genç Üniversite Sıralaması” açıkladı. Üniversitelerin öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği Times Higher Education “Genç Üniversite Sıralaması” 2024 yılında 79 bölgeden üniversiteler yer aldı.

Yapılan değerlendirmelere göre Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer aldı.

Türkiye’den 58 üniversitenin yer aldığı sıralamada Karabük Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında 34’üncü sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 18’inci sırada yer aldı. Buna göre Karabük Üniversitesi “uluslararası görünürlük” kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 9’uncu sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 1’inci oldu. “Araştırma kalitesi”nde ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 12’inci  sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

KBÜ’nün elde ettiği başarıyı değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “ ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde, bizleri güçlü Türkiye hedefine ulaştıracak olan değerli öğrencilerimizi yenilikçi, bilime önem veren, kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, problem çözme becerisine sahip, ülkemize faydalı, milli ve manevi değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.