Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 10:26 tarihinde yayınlandı
0

Tekkale köyünü tehdit eden kayalar için tel örgü çözüm

Artvin’de dağın eteğine kurulan Tekkale köyünde, yamaçtan kopan kayaların meskenlere düşme tehlikesini önlemek için kayalar düşürülüp, profesyonel dağcılar eşliğinde tel örgü çekilerek güvenlik tedbiri alınıyor.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde baraj inşaatı sonrası yapılan ve dağın yamacına kurulan Tekkale köyü, dağdan kopan taşlar nedeniyle uzun müddettir büyük bir tehlike altında. Bilhassa 22 Ekim 2024 tarihinde yamaçtan kopan dev kayalar, iki meskeni isabet ederek maddi hasara yol açmıştı. O günden sonra köy sakinleri, her gün kayaların düşme riskiyle ömürlerini sürdürüyorlardı.

Bu tehlikeyi önlemek hedefiyle, Devlet Su İşleri (DSİ) 26. Bölge Müdürlüğü tarafından, yamaçtaki riskli kayalar evvel patlatma usulüyle düşürüldü, daha sonra tel örgü çekildi. Profesyonel dağcılar eşliğinde yamaçtaki kayalar çelik tellerle çevrildi. Bu yol ile konutların üzerine düşmesini önlemeyi amaçlanıyor. Yamaç boyunca gerilen tel örgü, büyük kaya modüllerinin yerleşim alanına ulaşmasını engellemeyi hedefliyor.

Tekkale Köyü Muhtarı Mustafa Yazıcı, “Köyümüzdeki en büyük tehlike, yamaçtan kopan kayaların konutlara isabet etmesi. Bu yüzden kayaların patlatılması sürecinden sonra, tel örgü ile kayaların alt tarafa düşmesi engellenmeye çalışılıyor. Çalışmalar süratle devam ediyor ve tamamlandığında köyümüz inançlı bir hale gelecek” sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin