Thomas Reis: “Fenerbahçe ve Galatasaray Türkiye’deki performansını Avrupa’da gösteremiyor”

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2025 22:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Yöneticisi Thomas Reis, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş büyük ekipler ancak ne yazık ki Üstün Lig’de gösterdikleri başarıyı Avrupa’da gösteremiyorlar. Tercihlerini yaşlı oyunculardan yana kullandıkları için tahminen bu muvaffakiyet gelmiyor olabilir” dedi.
Samsunspor Teknik Yöneticisi Thomas Reis, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Ömer Halisdemir Çok Gayeli Salon’da Spor Bölümü Derneği tarafından düzenlenen Spor Dal Buluşmaları’na konuk oldu. Çocukluk, futbola başlama, oyunculuk ve teknik yöneticilik mesleğinden anekdotlara yer veren Thomas Reis, kendisine yöneltilen sorulara da karşılık verdi. Reis, Türk gruplarının Avrupa’da muvaffakiyet yakalayamamasına da değinerek, oyuncu tercihlerini yaşlı futbolculardan yana kullandıkları için muvaffakiyet sağlanmadığını savundu.

“Fenerbahçe ve Galatasaray Türkiye’deki performansını Avrupa’da gösteremiyor”
Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Üstün Lig’deki performansını Avrupa’ya taşıyamaması hakkında konuşan Samsunspor Teknik Yöneticisi Thomas Reis, “Rahatsız olur musunuz bilmiyorum lakin söylemem gerekiyor. Birtakım futbolcular Türkiye yerine öteki ülkelerde futbol oynamayı tercih ediyor. Umarım Türk futboluna biz de katkı sağlar, muvaffakiyetler elde eder, kaliteyi daha da üste taşımaya vesile oluruz. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş büyük kadrolar lakin ne yazık ki Harika Lig’de gösterdikleri başarıyı Avrupa’da gösteremiyorlar. Bilhassa Galatasaray ve Fenerbahçe çok güzel kadrolar. Tahminen Avrupa düzeyinde ekipler ancak istedikleri o performans, kalite ve başarıyı Avrupa’da gösteremiyorlar. Tercihlerini yaşlı oyunculardan yana kullandıkları için tahminen bu muvaffakiyet gelmiyor olabilir ancak kıyas yapmak nitekim zor” diye konuştu.

“Futbol Türkiye’de temaslı, Almanya’da ise süratli ve teknik oynanıyor”
Kendi ülkesi ile vazife yaptığı ülkenin futbolunu karşılaştıran Thomas Reis, “İki ülke ortasındaki farklıları açıklamak çok güç. Almanya’da çok büyük kulüpler var, ekonomik açıdan güçlü ve yeterli gruplar var. Türkiye ile kıyas yapmak güç olacaktır. Almanya’daki 2. Lig kadrolarına baktığınızda onları destekleyen firmaların katiyen elde ettikleri sportif muvaffakiyetten çok isimlerinden, esaslı ekipler olmasından kaynaklanıyor diyebilirim. Kalite kıyaslaması çok sıkıntı lakin Harika Lig’e baktığımızda Almanya 1. Lig’inde oynayabilecek birkaç grup var diyebilirim. Kendi kadrom (Samsunspor) için 1. Lig’de mi yoksa 2. Lig’de mi oynayabiliriz bunu tam söyleyemiyorum. İki ülkedeki futbol farkında ise bence Türkiye’de daha çok temas yoğunluklu oyun tercih ediliyor. Almanya’da ise daha çok sürat ve teknik futbol tercih ediliyor” formunda konuştu.

“Özel bir futbolcuydum, hiçbir vakit hoca olmak istememiştim”
Teknik yönetici olmayı hiçbir vakit istemediğine de değinen Reis, “Bir itirafta bulunmam gerekiyor. Oyuncuyken hiçbir vakit hoca olmak istememiştim. Zira ben özel bir oyuncuydum. Özelden kastım, anlaşılmak açısından sıkıntı bir oyuncuydum. Hocalık mesleğim başladığında birinci olarak 13 yaş altı kadrosu çalıştırdım. Gençler olsun, hocalar olsun birtakım sorunlarla karşılaştığınızda ben olsam odamın kapasını kapatır ve sorunlarla kendim yüzleşirdim. Kendime çok kızardım. Muvaffakiyetin olmadığı süreçte kendinize kızmanız çok değerli ve doğal. Muhakkak her vakit grubu kaldırmasını bilirdim ve gençlerimizin ve hocalarımızın sorunlarla karşılaştıklarında özgüvenlerini, sorunlarla başa çıkabileceklerini tekrardan bilmeleri gerekiyor. Zira hayat çok hoş. Bunun da şuuruna varmamız lazım. Geçen hafta ve ondan evvelki haftalarda istemediğimiz elim kazalar (otel yangını) yaşandı. Buna benzeri dünyada çok berbat şeyler oluyor. Hayatımın dışındaki sorunları, olayları düşününce hayatın birçok insan için ne kadar güç olduğunu görünce kendime kızıp, ‘ben aptal mıyım, neden bu kadar küçük sorunları sorun ediyorum’ diyerek problemlerime odaklanarak çözmeye çalıştım. Bence hocalarımızın ve gençlerimizin hiçbir vakit özgüvenlerini kaybetmeden, zorlukla karşılaştığında o sorunu çözmek için neler yapabileceklerini düşünmesi lazım” sözlerini kullandı.
Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen’in de katıldığı program, soru-cevap kısmının gerisinde ikram takdimi ile sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaybolan cüzdan, banka fişi sayesinde bulunan sahibine teslim edildi

blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2025 22:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da bulunan para dolu cüzdan, polis grupları tarafından içindeki banka fişi sayesinde tespit edilen sahibine teslim edildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bir vatandaş cüzdanını düşürdü. Cüzdanı bulan güvenlik vazifelileri içinde kimlik bulamadını görünce, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kuzeykent Şehit Şerife Özden Kalmış Polis Merkezi Amirliği gruplarına teslim etti. Cüzdanın içinde bulunan banka fişi üzerinde yapılan ayrıntılı inceleme sonucunda sahibine ulaşıldı. Cüzdan, içinde bulunan 6 bin 100 TL nakit para ile birlikte sahibine teslim edildi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.