Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 22.09.2024 14:04
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un talimatı ve himayelerinde başlatılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor “TABİAT KARABÜK” Projesi’nin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Mustafa Yavuz, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Müdür Yardımcısı Ramazan Erakman, Şube Müdürleri Hüseyin Emre Erol, İsmail Özarslan, Hanife Açmalı, projenin paydaş kurumlarından Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı ve Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işık katıldı.

Mayıs ayında, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un Başkanlığı’nda tanıtımı yapılan ve ilimizde katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı hedefleyen “TABİAT KARABÜK” Projesi ile üretim alanlarının artırılması, bu konuda eğitimli ve bilgi sahibi üreticilerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca proje, işlenmeyen tarım arazilerinin tarıma kazandırılması, yöresel ve coğrafi işaretli tarım ürünlerinin tanıtım ve pazarlaması ile markalaşmaya yönelik çalışmalar yaparak ürün değerini artırmayı hedefleniyor.  Ekoturizm ile farkındalık oluşturmak ve kısa vadede üreticiye ve milli ekonomiye katkı sağlamak da projenin önemli hedefleri arasında.

Toplantıda; proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ve proje yürütme kurulu tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, sunumun ardından yaptığı konuşmada, “TABİAT KARABÜK Projesi, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine büyük katkılar sağlayacak bir projedir. Tıbbi ve aromatik bitkiler alanında yürüttüğümüz bu projeyle, atıl tarım arazilerimizi değerlendirecek ve yerel ürünlerimizi markalaştırarak ve katma değerli ürünler yetiştirerek Karabük’ü bu alanda öne çıkaracağız. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemiz henüz başlangıç aşamasında, tüm paydaşlarımızla birlikte projeyi çok daha ileriye taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da taşkında kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.09.2024 16:22
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Sürmene ilçesindeki taşkın ve heyelanlar sırasında kaybolan kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor.

İlçenin Çavuşlu Mahallesi'nde önceki gün etkili olan sağanağın ardından evinden camiye gitmek için ayrılan işitme engelli 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları, bugün de devam etti.

Demir'in bulunması için 3 gündür havadan, karadan ve denizden yapılan aramalar sabahın erken saatlerinde başladı.

Caminin bulunduğu bölgenin yanı sıra sahilde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sahil Güvenlik, jandarma ve deniz polisi ekipleri, botlar ve dalgıç adamlarla arama çalışması yapıyor.

Öte yandan yaşlı adamın kayalıklar arasında olma ihtimaline karşın AFAD ekipleri sahilde incelemelerini sürdürüyor. Sahil şeridi boyunca yapılan çalışmalara destek olarak bölge dron ile havadan da görüntüleniyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331