Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan GEÇGEL,
“6 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız” başlıklı bir Basın Açıklaması yayımladı.
Geçgel, 6 Şubat 2023’ün milletimizin hafızasına kara harflerle kazınan, tarifsiz acıların yaşandığı bir tarih olduğunu belirterek, asrın felaketi olarak kayıtlara geçen depremde hayatını kaybeden on binlerce vatandaş için acının hâlâ ilk günkü tazeliğini koruduğunu ifade etti.
Her bir kaybın bir evlat, bir anne, bir baba, bir kardeş, bir umut ve bir yarın anlamına geldiğini vurgulayan Geçgel, yalnızca binaların değil; hayallerin, yuvaların ve hayatların da enkaz altında kaldığını dile getirdi.
Aradan geçen zamana rağmen acının dinmediğini belirten Geçgel, yaşananların sadece bir doğa olayı olarak değerlendirilemeyeceğini, ihmallerin, denetimsizliğin, plansızlığın ve sorumluluk eksikliğinin ağır bir bedeli olduğunu kaydetti.
“Depremler değil, ihmal öldürür” ifadelerini kullandı.
6 Şubat’ın yalnızca yas tutulan bir gün olmaması gerektiğini belirten Geçgel, bu tarihin aynı zamanda ders çıkarılması, hesap sorulması ve bir daha benzer acıların yaşanmaması için aklın, bilimin ve vicdanın esas alınacağı bir milat olması gerektiğini vurguladı.
Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) olarak deprem sürecinde sahada fedakârca görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarının mücadelesinin unutulmadığını belirten Geçgel, zor şartlar altında kamuoyunu doğru bilgilendirmek için çalışan basın emekçilerinin, afet zamanlarında özgür ve güçlü medyanın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.
Basının yalnızca haber yapan bir yapı olmadığını dile getiren Geçgel, medyanın hafızayı diri tuttuğunu, ihmalleri görünür kıldığını ve toplum adına sorumluları hatırlattığını kaydetti.
Açıklamasının sonunda Geçgel, acıların unutularak değil, yüzleşilerek iyileşeceğini vurgulayarak, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı ve ailelerine sabır diledi.
“6 Şubat’ı unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

