Anadolu Ajansı tarafından
16 Kasım, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tiyatrocu Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler Ordulularla bir araya geldi


ORDU (AA) - Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Süt Kardeşler" adlı oyun için Ordu'ya gelen Süheyl ve Behzat Uygur, vatandaşlarla sohbet etti.

Geleneksel Türk tiyatrosuna 65 yıl emek veren, sevilen ve kendi ekolünü oluşturan Nejat Uygur ile oyuncu Necla Uygur'un 5 çocuğundan ikisi Süheyl ve Behzat Uygur, Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki oyun öncesi Altınordu ilçesinde esnafla bir araya geldi.

İlçe esnafıyla ve vatandaşlarla sohbet eden Behzat Uygur, gazetecilere, 6'ıncı sezonda da "Süt Kardeşler" adlı oyunu kapalı gişe oynadıklarını söyledi.

Son dönemde tiyatroya gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Uygur, "Türkiye'de son yıllarda tiyatro seyircisi gelişti ve fazlalaştı. Özellikle nitelikli ve doğru tiyatro yapılan tiyatrolara ilgi, alaka oldukça fazla." dedi.

Uygur, gençleri de tiyatroya çekmenin bir yolunu bulmak gerektiğine işaret ederek, "Bu konuda herkese büyük işler düşüyor. Biz, Nejat ustanın dediği gibi, sadece İstanbul'da tiyatro yapmıyoruz. Hiç üşenmeden Türkiye'yi dolaşıyoruz. Bugün Karadeniz'deyiz. Aralık ayında Doğu ve Güneydoğu illerinde turnelerimiz olacak. Tiyatroyu daha fazla sevdirmek için ülkede gidilmeyen yer bırakmamak lazım. Ancak tiyatro böyle gelişir." diye konuştu.

Yerel yönetimlerin ve özel sektörün tiyatroya destek olması gerektiğini vurgulayan Uygur, şehirlere daha fazla tiyatro gelebilecek ortamların oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Tiyatrocu aileden geldiklerini anımsatan Uygur, tek dertlerinin tiyatro için daha iyi şeyler yapmak, daha fazla seyirciye ulaşmak olduğunu ifade etti.

Behzat Uygur, son dönemde bazı belediyeler tarafından sanatçılara ödenen parayla ilgili yaşanan tartışmalar hakkındaki görüşlerinin sorması üzerine, "Bu işi çok iyi yapan ses, sahne sanatçıları vardır. Hak ettiklerine inanıyorlarsa gönül rahatlığı ile kafayı yastığı koyduklarında uyurlar. Bereket versin." dedi.

Oyuna gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Süheyl Uygur ise kendilerini yalnız bırakmayan tiyatroseverlere teşekkür etti.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.