TKDK Hizmet Vermeye Başladı

TKDK Hizmet Vermeye Başladı

Yayın: 05.01.2024 13:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te  IPARD Desteklerinin verilmesinde yetkili kuruluş olan Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Karabük İrtibat Ofisi Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2.katında yer tahsisi ile hizmet vermeye başladı. İrtibat ofisinin hizmete başlamasıyla TKDK Koordinatörü Emre Akbıyık, İrtibat Ofisi Uzmanları Murat Erkan ve Tuğba Mutlu, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret ederek kurum faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

TKDK Koordinatörü Emre Akbıyık TKDK’nın faaliyetleri ve IPARD projeleri hakkında verdiği bilgide; ’’Karabük İlinde faaliyet gösterecek olan TKDK kurulmasında ve faaliyete geçmesinde destekleri nedeniyle Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının meclis ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum. TKDK Karabük İrtibat Ofisi ikipersoneliyle İPARD Projelerinin 2024 yılı itibariyle faydalanılması konusunda faaliyet gösterecektir. Kırsal Kalkınma Programı IPARD kapsamında, Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Süt ve Süt Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi (Arıcılık, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkiler), Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesine yönelik yatırımlar desteklenecek ve söz konusu yatırımlara; %50 ile %75 arasında karşılıksız hibe desteği sağlanacak. Geri ödemesiz hibe desteklerden yararlanıcıların yapacakları yatırımlar, KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden muaf olacak. Yapılacak olan yatırımlarda Maliye Bakanlığı’ndan alınacak “Vergi Muafiyeti Belgesi” ile vergi ödenmeyecek.” dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz ” Daha önce 42 ilde verilen AB ve Ülkemiz destekli IPARD fonlarından İlimizinde yararlanması amacıyla yıllardır çaba sarf edilmiştir. Gelinen bu noktada İlimizin IPARD proje desteklerinden faydalanmasını büyük bir aşama olarak görüyorum.Bu desteklerden faydalanacak ilimizinde kapsama alınmasını sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.Oda olarak İlimizde yeni girişimlerin ve istihdamların yaratılmasında fayda sağlayacağına inandığımız TKDK kurumuna yer tahsisimizle destek vererek öncelikli ve hızlıca IPARD desteklerinin tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu vesileyle faaliyete başlayan TKDK’nın İlimize hayırlı işlere vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Ziyaret, Karabük TSO 2.katında bulunan TKDK Karabük İrtibat Ofisi’nin gezilmesiyle sona erdi.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun son haftası yarın tek maçla başlayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 30. ve normal sezonun son haftası, yarın yapılacak bir müsabakayla başlayacak.

Haftanın açılış karşılaşmasında Beşiktaş Emlakjet, Reeder Samsunspor’u ağırlayacak. BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde oynanacak müsabaka, saat 18.00'de başlayacak.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın programı şu şekilde:

Yarın:

18.00 Beşiktaş Emlakjet-Reeder Samsunspor (BJK Emlakjet Spor Kompleksi)

4 Mayıs Cumartesi:

15.30 TOFAŞ-Galatasaray Ekmas (TOFAŞ)

15.30 Manisa Büyükşehir Belediyespor-Pınar Karşıyaka (Muradiye)

18.00 Aliağa Petkimspor-Çağdaş Bodrumspor (Enka)

5 Mayıs Pazar:

13.00 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket-Bahçeşehir Koleji (Pamukkale Üniversitesi)

19.30 Türk Telekom-Darüşşafaka Lassa (Ankara)

6 Mayıs Pazartesi:

18.00 Anadolu Efes-Bursaspor İnfo Yatırım (Sinan Erdem)

20.30 Fenerbahçe Beko-Onvo Büyükçekmece Basketbol (Ülker)