Tokat’ın ilçelerinde karne töreni düzenlendi

Tokat’ın ilçelerinde karne töreni düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 15.06.2024 20:30
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Yeşilyurt ve Almus ilçelerinde karne töreni düzenlendi.

Yeşilyurt ilçesinde Kaymakam Vekili Fatih Döner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak ile Ekinli Şehit İdris Kurt İlkokulu, Büget ve Çerkezdanişment ilkokullarında karne dağıttı.

İlçede 1595 öğrenci karnelerini aldı.

Almus Kaymakamı Emre Çömen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Yıldız ve Almus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yusuf Sezer, Bakımlı İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Öğrencilere karnelerini veren Çömen, öğrencilerle bir süre sohbet ederek tatil döneminde dinlenmeleri, eksik olduğu konuları tekrar edip kitap okumaları, verimli ve eğlenceli zaman geçirmeleri önerilerinde buludu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Türk Ocakları’ndan “Türklük” Vurgusu

Yayın: 20.06.2024 14:17
Paylaş:
A+ A-

Karabük cemiyetinin tanınmış isimlerinden Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı ve Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Türk Ocakları tarafından yayımlanan uyarı mesajını Karabük’te paylaşan  Prof. Dr. Taşkın Deniz, “Bu vatanın adı Türkiye, burada yaşayan milletin adı Türk Milleti’dir. Tarihten ders almayanların, millet kavramını çeşitlendirme hevesleri her zaman hayal kırıklığı ve hüsran ile sonuçlanmıştır. Biz hep birlikte Türk Milleti’yiz!” ifadelerinde bulundu.

Federatif yapıda, etnik kimlikli, çok dilli anayasa heveslilerini uyaran Türk Ocakları Genel Merkezi’nden anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyeceğini kamuoyuna yayımladıkları mesajlarla duyurdu. Prof. Dr. Deniz, Enver Behnan’ın makalesinden alıntı yaparak: “Türk vatandaşlığı tanımını tartışmaya açmak vatana ihanettir. Bu vatanın adı Türkiye, milletin adı Türk, dilimiz Türkçe’dir. Türk Ocağı’nın siyasi partilerle ilgisi yoktur. Türk Ocağı, bir kültür ocağıdır. Türk kültürüne ve Türk milletinin saadetine, kuvvetlenmesine, terakkisine hizmet etmek isteyenlere Türk Ocağı açıktır. Türk Ocağı, Türk kültürünün muhafazasına çalışmaktadır. Türk Devleti var oldukça Türk Ocağı da Türk milli şuurunun, milli vicdanının sönmez bir meşalesi olarak yanacaktır. Her Türk milli benliği ocağında bulmaktadır. Türk Ocağı münevverlerin bir kalesidir.” dedi.