15 vilayette 30’dan fazla SCADA rölesi ve bakır bara çalan 2 kuşkulu jandarma tarafından Tokat’ın Artova ilçesinde yakalandı. Yakalanan şüpheliler sorgusunun akabinde adliyeye sevk edildi.
Sivas, Tokat ve Yozgat başta olmak üzere birçok vilayette elektrik şebekelerinin uzaktan denetimini sağlayan Merkezi Kontrol ve Bilgi Toplama Sistemi (SCADA) rölelerinin çalınması üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemelerde 15 farklı vilayette 30’dan fazla SCADA rölesi ve bakır bara çaldığı belirlenen çete üyelerinden A.U. ve Ş.Y., jandarmanın Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile yaptığı takip sonucu Artova ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Çalınan aygıtların elektrik şebekelerinin sistem güvenliği açısından kıymetli olduğu öğrenildi.


56
Tokat’ta milyonluk elektrik şebekesi vurgununa darbe
319
Kastamonu’da kaçakçılık operasyonu
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, şarj aleti ve parfüm ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il merkezinde bulunan 2 iş yerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 8 adet gümrük kaçağı şarj aleti ile 30 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirilirken, olayla ilgili 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

