Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
12 Nisan, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

TOKİ’den konut ve işyeri alanlar, kalan borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 25 indirimden faydalanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Nisan'da başlayacak kampanya kapsamında, TOKİ'den konut ve iş yeri alanların, kalan borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 25 indirimden faydalanacağını bildirdi.

Bakan Kurum, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) ev, iş yeri ve arsa alanlara, gelen talepler doğrultusunda her yıl 2 ayrı indirim kampanyası düzenlediklerini belirterek, "Tabi TOKİ'miz bunu daima yapıyor. Çünkü TOKİ halkın ihtiyaçlarına, taleplerine istisnasız cevap veren bir kurumdur, halkın kurumudur." ifadesini kullandı. Bakanlık olarak sürekli yaptıkları kampanyalarda değişen indirim oranlarıyla vatandaşlara bir ödeme kolaylığı sağladıklarını vurgulayan Kurum, "Binlerce kardeşimiz de bu kampanyalardan istifade ediyor. Şu anda kardeşlerimizin merakla beklediğini biliyorum. Şimdi de yeni bir kampanyayı daha 24 Nisan'da başlatıyoruz." bilgisini paylaştı. Bakan Kurum, TOKİ'ye borcu olan vatandaşlara yönelik indirim kampanyasına ilişkin de şunları kaydetti: "TOKİ'den konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemeleri durumunda yüzde 25 indirim imkanından faydalanacak. Arsalarda da yine peşin ödeyen vatandaşlarımıza, yüzde 12,5 indirim imkanı sağlıyoruz. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinin, 18 Mayıs'a, arsa sahiplerinin ise 12 Mayıs'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." Öte yandan borcunun tamamını kapatamayacak olan alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapacakları ödemede, indirimden kısmi olarak faydalanabilecek. (AA)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 17:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ehliyet sınavına kopya düzeneğiyle giren 3 kardeş yakalandı

Samsun’da ehliyet imtihanına kopya düzeneğiyle giren genç ile kendisine dışarıdan dayanak sağlayan ağabeyleri gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları İlkadım ilçesindeki bir lisede düzenlenen motorlu taşıtlar sınavı öncesi A.P.’nin üst aramasını gerçekleştirdi. Yapılan aramada, 1 adet mikro casus kulaklık, 1 adet mikro yaka kamerası, 1 taşınabilir wifi aygıtı ve 1 bilgi transfer aygıtı ele geçirildi. Olayla irtibatlı olduğu belirlenen A.P.’ye dışardan takviye veren ağabeyleri E.P. ve H.P. de yakalanarak gözaltına alındı. Kardeşlerin tabiri doğrultusunda M.K. de gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. savcı tarafından hür bırakılırken, 3 kardeş ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.