Anadolu Ajansı tarafından
23 Eylül, 2024 14:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

Senarist ve yönetmen Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti.

Senarist ve yönetmen Tomris Giritlioğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından Tomris Giritlioğlu için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Ersoy, "Unutulmaz eserlerin yazarı, yönetmeni ve yapımcısı Tomris Giritlioğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sinemamızın güçlü kalemine Allah'tan rahmet; yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun, başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Ünlü dizilerin yönetmeni

1957 yılında Hataylı bir ailenin çocuğu olarak Konya'da doğan Giritlioğlu, TED Ankara Koleji'nde eğitim gördü. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversite döneminde sinema yönetmeni olmaya karar veren Giritlioğlu, TRT'de çevirmenlik ve asistanlık yaptı ve yönetmenliğe belgesellerle başladı. İlk uzun metrajlı filmi "Suyun Öte Yanı" ile birçok ödül kazanan Tomris Giritlioğlu, 1999'da yönetmenliğini yaptığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülüne layık görülen "Salkım Hanımın Taneleri" ile ünlendi. Emekliliğinin ardından özel televizyonlar için dizi projeleri üreten Giritlioğlu, Türkiye'de dönem dizilerinin öncüsü oldu. "Kurşun Yarası", "Çemberimde Gül Oya", "Hatırla Sevgili", "Asi", "Gönülçelen" gibi pek çok yapımda proje tasarımcısı ve yapımcı olarak görev alan Giritlioğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında yaşama veda etti.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da su ücreti tartışması: “Fakir vatandaşı nereden anlayacak?”

Bolu Belediye Meclisi’nde, su fiyatlarının gelir durumuna nazaran kademelendirilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi. Buna nazaran, yüksek gelirli vatandaşlar daha fazla, dar gelirli vatandaşlar ise daha az su fiyatı ödeyecek. Bahis hakkında fikirlerini lisana getiren vatandaşlardan biri, "Fakir vatandaşı nereden anlayacak?" dedi.
Bolu Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. birleşiminde alınan kararla, Bolu’da artık lüks konut sahipleri daha fazla su fiyatı öderken, dar gelirli vatandaşlar ise yüzde 50 indirimli tarifeden yararlanacak. Oy birliği ile kabul edilen uygulama için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Zenginden daha fazla, yoksuldan daha az alıyoruz lakin toplamda yeniden tıpkı ölçüsü topluyoruz" dedi. Bolulu vatandaşlar da uygulamayla ilgili görüşlerini lisana getirdi.

"Kafamda soru işaretleri oluşuyor"
Üniversite öğrencisi Hüseyin Güler, "Aslında baktığınız vakit belediyenin uygulaması hoş lakin başımda birtakım sorular oluşuyor. Mesela, gariban ve zengini bu sistem nereden bilecek? Abonelik kimin üzerine, nasıl tespit edilecek? Bunlar net değil. Öğrenci açısından da uygun bir durum" dedi.

"Zengini yoksulu nereden bilecek"
Zengin ve dar gelirli vatandaş ayrımının nasıl olacağını merak ettiğini belirten Bilal Esen, "Fakir vatandaşı nereden anlayacak? Beni gördüğünde güçlü mi zannedecek? Emekli maaşıyla geçinemiyorum ben. Zengini yoksulu nereden bilecek?" diye konuştu.

"Bolu’da da bu fark çok net biçimde hissediliyor"
Uygulamanın yerinde bir uygulama olduğunu lisana getiren Eray Aslan da, "Evet, yerinde bir uygulama. Gelire nazaran düzenlenmiş bir sistem. Zira ülkede gelir eşitsizliği var. Bu da birçok bölüme yansımış durumda. Ortak bir uygulama yapıldığında zengine pek dokunmuyor lakin yoksula çok fazla yansıyor. Bu sistemle bu fark biraz dengelenmiş oluyor. Lokasyon olarak aslında gelir seviyesi bir nevi belirli oluyor. Bu da sistemin işleyişine katkı sağlar. Bolu’da da bu fark çok net halde hissediliyor. Her yerde olduğu gibi" diye konuştu.

"Tanju Özcan ne yaparsa aşırısını yapar"
Uygulamanın yararı ve ziyanını vaktin göstereceğini belirten Bayram Gündüz ise "Tanju Özcan ne yaparsa aşırısını yapar. Tanju Özcan çok ’uç’ bir adam. Güzel mi yapıyor, makûs mü yapıyor vakit gösterecek" tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.