Toplu Sözleşme Çıkmaza Mı Giriyor…

Toplu Sözleşme Çıkmaza Mı Giriyor…

Yayın: 26.06.2015 11:07
Paylaş:
A+ A-

Kardemir A.Ş ile Çelik-İş sendikası arasında devam ederken tarafsız aracı sürecinin de tükenmesine rağmen toplu sözleşme görüşmelerinden henüz olumlu bir sonuç çıkmadığı haberlerinin çalışanlar arasında tedirginlik yaşatmaya devam ettiği bildiriliyor.

Bu manada devam eden belirsizliğin ardından işveren KARDEMİR A.Ş’den dün yeni bir ücret teklifi geldi ve işvereninin çalışanlara birinci 6 ay % 4.33,İkinci,Üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon oranında zam vereceği açıklanırken,Buna karşılık Çelik-İş sendikasının istediği rakamlar ise birinci altı ay % 11,ikinci altı ay % 7,üçüncü altı ay % 6 ve dördüncü altı ay ise % 5 olarak belirlendi.

Her iki tarafın açıkladıkları zam oranları arasında büyük farklar olduğu ortaya çıkarken,özellikle Çelik-İş sendikasının 2 yıl için istediği zam oranının % 32,2 seviyelerinde olduğu haber verilirken,işvereninin verdiği zam oranı ise birinci altı ay % 4.33 ve takip eden ikinci,üçüncü ve dördüncü aylarda enflasyon oranları şeklinde olmasının arada ki zam farkının büyük olduğunu göstereceği bildiriliyor.

Diğer yandan yine toplu sözleşme kapsamında bundan böyle KARDEMİR A.Ş’ye yeni işe girecekler için asgari ücret, bir yılını dolduranlara % 10, iki yılını dolduranlara % 15, üç yılını dolduranlara % 20, dördüncü yılını dolduranlar % 28 ve beşinci yıldan sonra işçiler kadrosu üzerinden maaş ayacakları ifade ediliyor.

Bu nokta da uzun süredir bilgi alamadıkları yakınmalarını dile getiren KARDEMİR çalışanlarına yönelik bağlı oldukları Çelik-İş sendikasının genel başkanı Ali Cengiz Gül’ün 29 Haziran tarihinde Karabük’e gelerek sözleşmede ki gelinen son nokta ile ilgili bilgiler aktaracağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Yorumlar

  1. VAY VAY VAAAAYYYYYYYY

    HESABI KESİLEN MAGDUR diyor ki:
    Yorumunuz denetim için bekliyor.
    29 Haziran 2015, 10:35
    VAY VAY VAAAYYYYYY 2010 YILINDA GUVENIP PESINE DUSTUGUMUZ TEMSİLCIDEN IHTIYACIMIZ OLDUGUNDA 10 TL VERIRMISIN BASKAN IHTIYACIM VAR EVE VE COCUKLARIMA EKMEK ALCAM DEDIGIMDE KUSURA BAKMAYIN BENDE ZOR DURUMDAYIM BENDEDE PARA YOK MERKEZDEN ODENEK GELMIYOR DIYEN TEMSILCIMIZ BIZ SUANDA HALA PERISAN IKEN SUANDA TEMSILCIMIZ OLAN ZAATIN 8 ADET DAIRESI ALTINDA YENI ALDIGI SIFIR JİPİ VE AYRICA OGLUNADA ALIVERDİĞİ JİPİ VAR BEYLER.BUNDAN DOLAYI SOZLESMEYİ FALAN BIRAKIN DA OTURUN OTURDUGUNUZ YERDE SOZLESME İÇİN FAZLA ZIPLAMAYIN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’da çalışan personele eğitim verildi

Yayın: 26.04.2024 13:21
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi verildi.

Müdürlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “6331 Sayılı Yasa ile ortaya konulan, Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi A Sınıfı İSG Uzmanı F.Burcu Çelik tarafından il Müdürlüğümüz Konferans salonunda verildi.

Vatandaşlarımıza sunulan Hizmetin yürütümünü etkilememeksizin gruplar halinde yapılan Eğitim sonunda çalışanlarımız, güvenli bir iş ortamının sadece yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırladılar” denildi.

Eğitime; SGK  İl Müdürü İsmail Yıldırım, Müdür Yardımcıları, Memur ve işçi personel ile Stajyer öğrenciler katıldı.