Toplu Taşımada Yeni Döneme Giriliyor

Toplu Taşımada Yeni Döneme Giriliyor

Yayın: 05.08.2022 18:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te uzun zamandır toplu taşımada yaşanan sorun  minibüs ve halk otobüslerinin birleşerek bir çatı altında hizmet vermesi ile son bulacak.

 

Artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle giderlerini dahi karşılayamaz olan, hatta bazı hatlarda kontak kapatan ve şehirde toplu taşımada sıkıntılar yaşanmasına neden olan Özel Halk Otobüslerinin sorununa Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından kesin çözüm bulundu.

Belediye başkanı Rafet Vergili tarafından gerçekleştirilen toplantıda, Minibüs ve Halk Otobüslerinin birleşerek bir çatı altında Karabük’e  hizmet vermesi gerektiği fikri ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Şehrimizdeki toplu taşıma sorununu kökten çözmek amacıyla yaklaşık 3 aydır yaptığımız çalışmaların sonuna geldik.

Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerimizin de toplu taşıma planlarını hazırlayan Palye Danışmanlık Yetkilisi Bekir Ilıcalı ve konunun uzmanı olan ekibi yapmış oldukları çalışmalar sonucunda; şehrimizin sağlıklı bir ulaşım planına kavuşabilmesi için minibüs ve halk otobüslerinin birleşerek bir çatı altında şehrimize hizmet vermesi gerektiği fikrini bizlere rapor olarak sundular.

Hiç vakit kaybetmeden; Şoförler Odası yönetimi, halk otobüsü ve minibüsçü esnafımız ve vatandaşlarımızla istişarelerde bulunarak, şehrimizin uzun vadede toplu taşıma problemini kökten çözecek en iyi uygulamayı elbirliğiyle hayata geçireceğiz.

Önümüzdeki hafta, Valilik yetkililerimiz, Milletvekillerimiz, Şoförler Odası Yönetimi, halk otobüsçüleri ve minibüsçü esnaflarımızın temsilcilerine ilgili firma detaylı olarak sunum yapacaktır. Konuyu etraflıca istişare edeceğiz” dedi. (Ergin Ertuğrul)

 

 

Yorumlar

  1. Dhdhhddh

    Sen nerden bikuyon dostum biz dilmuscuyuz bilmiyoz birlestimizi senin herseyden haberin varrrr masallah

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı yapıldı.

Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda encümen üye seçimi yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantı gündemindeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıya Kaymakam Çeçen'in yanı sıra İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

İl Genel Meclisi üyeliklerine, Mustafa Erarslan, Tahin Çavuş ile Yeşilyaka muhtarı Mehmet Akar ve Sarıyazı köyü Muhtarı Akif Köksal seçildi.