blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 08:12 tarihinde yayınlandı

Toroslar ve Başkent EDAŞ kesintisiz elektrik için yatırımlarını sürdürüyor

ANKARA (AA) - Dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile elektrik dağıtımını gerçekleştiren Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ve Başkent EDAŞ, kesintisiz elektrik sağlamak için bakım ve yatırım çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketlerden yapılan açıklamaya göre, Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te hizmet verdiği 25 bin 408 kilometre hat uzunluğu ve 10 bin 425 trafoda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış, Nurdağı ve İslahiye'de 2 bin 98 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 74 trafo ve 66 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 363 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Gaziantep'te 896 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 18 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 176 yeni aydınlatma armatürünün montajını da gerçekleştirdi. Ayrıca yeni 25 elektrik panosu ve 5 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

Ayrıca şirket, Adana'da hizmet verdiği 38 bin 219 kilometre hat uzunluğu ve 13 bin 458 trafoda bakım, yenileme ve yatırım çalışması gerçekleştirdi.

Çukurova, Seyhan, Sarıçam, Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, Karaisalı, Karataş, Pozantı, Kozan, İmamoğlu, Aladağ, Feke, Saimbeyli, ve Tufanbeyli'de 2 bin 198 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 1 pano ile 11 trafo ve 199 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 635 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Adana'da 1 milyondan fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 3 kilometrelik yeni kablo döşeyen Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 9 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 2 elektrik panosu ve 3 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

- Başkent EDAŞ, Kastamonu'da çalışmalarını sürdürdü

Aynı zamanda Başkent EDAŞ da Kastamonu'da hizmet verdiği bölgelerde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi için çalışmalarını sürdürdü.

Başkent EDAŞ, Kastamonu'da hizmet verdiği 21 bin 944 kilometre hat uzunluğu ve 4 bin 873 trafoda bakım, yenileme ve yatırım çalışması gerçekleştirdi.

Merkez, Devrekani, Seydiler, Ağlı, Araç, İhsangazi, Çatalzeytin, Bozkurt, İnebolu, Abana, Doğanyurt, Taşköprü, Hanönü, Tosya, Cide, Şenpazar, Azdavay, Pınarbaşı, Daday ve Küre'de 2 bin 259 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 10 pano ile 17 trafo ve 41 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 798 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Kastamonu'da 317 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 500 metrelik yeni kablo döşeyen Başkent EDAŞ ekipleri, kentte 5 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Bunun yanı sıra, yeni 1 adet pano montajı da tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
04 Haziran, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı

Safranbolu’da Yön Tabelaları Yenilendi

Karabük’ün tarihi ve turistik ilçesi UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu’da, Kurban Bayramı öncesinde şehir içi yönlendirme tabelaları yenilendi. Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmada, yol ayrımlarında bulunan komşu illere giden güzergahlar ile kentin öne çıkan tarihi ve turistik noktalarına ulaşımı kolaylaştıran tabelalar modern bir görünümle değiştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, çalışmaların hem estetik hem de işlevsellik açısından kent dokusuna katkı sağladığı ifade edildi.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kentimize yakışanı yapıyor; attığımız her adımla geleceğe imza bir Safranbolu inşa ediyoruz. Yaklaşan bayram öncesi yol ayrımlarında bulunan; komşu illere ve kentimizin tarihi, turistik noktalara çıkan yolların tabelalarını yeniledik.
Miras Kent Safranbolu’nun, yaşanmışlıklara çıkan yolları artık daha görünür. Çünkü Safranbolu güzellik dolu.”

Bizi sosyal medyadan takip edin