blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2024 08:36 tarihinde yayınlandı

Toroslar ve Başkent EDAŞ kesintisiz elektrik için yatırımlarını sürdürüyor

ANKARA (AA) - Dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile elektrik dağıtımını gerçekleştiren Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ve Başkent EDAŞ, kesintisiz elektrik sağlamak için bakım ve yatırım çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Başkent EDAŞ, Karabük'te hizmet verdiği 7 bin 886 kilometre hat uzunluğu ve 1772 trafoda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Karabük için Merkez, Safranbolu, Eflani, Ovacık ve Yenice ilçelerinde 788 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri bölgede 6 trafo ve 18 dağıtım merkezini elden geçirdi. Ayrıca, kentte 277 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Karabük'te hizmet verdiği 178 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 8 kilometrelik yeni kablo döşeyen Başkent EDAŞ ekipleri, kentte 89 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 2 elektrik panosu ile 5 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

Ayrıca şirket, Çankırı'da hizmet verdiği 2 bin 54 trafo ve 10 bin 17 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Çankırı için ilçe ve köylerde bulunan 1998 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 8 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 377 kilometrelik hattın bakımı da tamamlandı.

Çankırı'da 145 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 10 kilometrelik yeni kablo döşeyen Başkent EDAŞ ekipleri, kentte 276 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı.

- Toroslar EDAŞ, Osmaniye'de çalışmalarını sürdürdü

Toroslar EDAŞ da Osmaniye'de hizmet verdiği bölgelerde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi için çalışmalarını sürdürdü.

Şirket, Osmaniye'de hizmet verdiği 2 bin 996 trafo ve 13 bin 4 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Kadirli, Merkez, Düziçi ve Bahçe ilçelerinde 1091 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 11 trafo ve 32 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca, kentte 212 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Osmaniye'de 262 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 250 metrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 25 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı

Minik sağlık elçileri, arkadaşlarına sağlık hizmetlerini anlattı

Samsun’da düzenlenen "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Şenliği" kapsamında ilkokul öğrencilerinden oluşan sıhhat elçileri, öbür öğrencilere teorik ve uygulamalı sıhhat bilgileri aktardı.
Etkinlik, Samsun Valiliği koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Atakum Balaç 100. Yıl İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Şenlikte emel; sıhhat okuryazarlığını artırmak, çocuklara sıhhat şuuru kazandırmak ve sağlıklı ömür alışkanlıklarını teşvik etmekti.
300 öğrenciye ağız ve diş sıhhati, 112 acil sıhhat hizmetleri, Ulusal Medikal Kurtarma(UMKE) faaliyetleri, hijyen ve el paklığı, fizikî aktivite, sağlıklı beslenme ve aile hekimliği mevzularında eğitim verildi. Kurulan 9 stantta misyonlu 18 minik sıhhat elçisi, öğrendiklerini yaşıtlarına teorik ve uygulamalı formda sundu.
Program hakkında bilgi veren Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Sağlığın korunması ve geliştirilmesi kapsamında ve Sıhhat Bakanlığı’yla Millî Eğitim Bakanlığı arasında okullardaki sağlık hizmetleriyle alakalı bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı hayata geçirildi. Bu program, 81’inde yapılacak. Bugün birincisi Balaç İlkokulu’nda gerçekleşiyor. Burada ilkokul öğrencilerine 2 günlük bir program oluşturuldu. Birinci günde teorik eğitimler veriliyor, ikinci günde uygulamalı eğitimler. Buradaki temel amaç; sıhhat okuryazarlığının, sıhhat şuurunun artırılması, fizikî aktivite yapılması, sağlıklı beslenme, diş sıhhati, aile hekimliği, 112, UMKE istasyonu, 112’deki arkadaşlarımızın ne yaptığı, UMKE’nin ne yaptığı, bunlar çocuklara tek tek anlatılıyor. Tıpkı vakitte çocuklar, ‘sağlık elçisi’ oluyor. Öğrendiği bilgileri etrafındaki insanlara aktarıyor. Bu program 2025-2026 yılında da Samsun’daki tüm okullarımızda yapılacak. Çocuklarımız, etrafına de ailesine, arkadaşlarına, ağabeyine, teyzesine, amcasına, hepsine bir sıhhat elçisi olarak buradaki öğrendiklerini aktaracak" dedi.
Şenlik boyunca birçok öğrenci uygulamalı sıhhat eğitimi alırken, İl Sağlık Müdürlüğü takımları obezite taraması da yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin