Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
21 Ağustos, 2017 00:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tosya Güreşleri Kırkpınar’ı aratmadı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 20.'si düzenlenen Geleneksel Kültür ve Pirinç Festivali bünyesinde yapılan Yağlı Güreşler Kırkpınar’ı aratmadı. Tosya ilçesindeki güreşler toplam 400’ye yakın güreşçinin katılımıyla başladı. Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 20.'si düzenlenen Geleneksel Kültür ve Pirinç Festivali bünyesinde yapılan Yağlı Güreşler Kırkpınar’ı aratmadı.20. Geleneksel Tosya Yağlı Güreşleri programına Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ile güreş ağası Mehmet Şen katıldı. Protokol ve güreş ağası vatandaşlarla, güreşçileri selamladıktan sonra güreş müsabakalarına geçildi. Yaklaşık 400 güreşçinin katıldığı güreşlerin finalinde geçen yılın Kırkpınar şampiyonu Recep Kara ile geçen yıl Tosya Güreşlerinin şampiyonu olan Serhat Balcı karşılaştı. Mücadele yaklaşık 30 dakika sürdü. Recep Kara, rakibini tuş ederek 2017 yılı Tosya Yağlı Güreşlerinin şampiyonu oldu. Ayrıca güreşlerde başaltı birincisi Şahin Bilici, Büyük orta boy birincisi Alpaslan Temizce, küçük orta boy birincisi Vural Aslan, Deste büyük boy birincisi Yavuz Ayaz, Tozkoparan’da Emre Can Demirel, Teşvik ’de Emre Yazıcı ve Murat Doğan birinci oldu. Güreşlerde yaklaşık 430 kilogram yağ kullanılırken dereceye girenlere para ödülü verildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 01:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sahte polis vurgununda 5 tutuklama

Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL meblağında dolandırdığı tarafındaki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık tabirinin akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık cürmü nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak emeli ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera imgelerine de ulaşan gruplar, konutlarda yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen çeşitli banka kartları ve çok sayıda dijital gereç ele geçirmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.