Trabzon’da 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen çocuk etkinliklerine 10 bin kişi katıldı

Trabzon’da 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen çocuk etkinliklerine 10 bin kişi katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde çocuklarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eşi Arzu Genç ile Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Genç, stantları ziyaret ederek, çocuklarla ve aileleriyle ilgilendi.

Gün boyu süren, planetaryum, film gösterimi, mikroskop gözlemi, çocuk fitness, atölye etkinlikleri, VR gözlük etkinliği, robot yarışları, gözlem etkinliği, palyaço gösterisi, yüz boyama, su roketi etkinliği, ahşap oyunları ve sürpriz etkinliklere yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Genç, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin, Trabzon'un önemli bir değeri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın arifesindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün çocuklara hediye ettiği bu bayramın kutlamalarını, çocuklarımızın mutlu olacağı, eğleneceği ve aynı zamanda da merak edeceği Bilim Merkezi'mizde başlattık. Bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum.”

Genç, Atatürk'ü saygıyla ve rahmetle andığını belirterek, şunları kaydetti:

“Atatürk'ün de hedef koyduğu, ülkemizin geleceğine dair şu anda da şehrimizde teşekkül eden, çocuklarımızın büyük bir ilgiyle merakını giderme adına ziyaret ettiği Bilim Merkezi'mizin şehrimize kazandırılmasından ayrıca mutluyum. Burası şehrimizin önemli bir değeri. Özdemir Bayraktar'ı da bu vesileyle rahmetle anmak istiyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u konuk edecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ligde çıktığı 34 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda 39 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u yenerek küme düşme potasından uzaklaşmak istiyor.

Samsun ekibinde sakatlığı bulunan Lubomir Satka ile kart cezalıları Moryke Fofana ve Landry Dimata, Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

Ligin ilk devresinde iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.