blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
22 Şubat, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı

Trabzon’da 81 çiftçiye şaftlı koyun kırkma makinesi törenle verildi

blank

TRABZON (AA) - Trabzon'da 81 şaftlı koyun kırkma makinesi törenle çiftçilere verildi.

Ortahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Vali Aziz Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanlığının önemli projelerle ülkede büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısını artırdığını söyledi.

Yün kıyafetlerin, yatak takımlarının çok faydalı olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Koyun beslenen yerde yün kırpması da olacak. Bunu önceden makaslarla yapıyorduk. Bu, hem daha yavaş yapılıyor hem de hayvanın derisini kesme, canını acıtma, enfeksiyona sebebiyet verme gibi birtakım yan riskleri de beraberinde getiriyordu ne yazık ki. Şimdi koyun kırkma makineleriyle elektrikli makinelerle bu risklerin tamamı ortadan kalkıyor. Deriyi kesme riski ortadan kalkıyor. Enfeksiyon kapma riski ortadan kalkıyor. Daha derin ve her tarafın aynı seviyede kırkıldığı bir faaliyeti icra edebiliyoruz."

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geliştirilen projenin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Trabzon İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından finanse edildiği belirtildi.

Toplam tutarı 1 milyon lira olan projenin yüzde 70'inin DOKAP, yüzde 30'unun da Trabzon İli Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği tarafından karşılandığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
04 Haziran, 2025 11:59 tarihinde yayınlandı

Spor Bilimleri Fakültesi 118 Mezununu Geleceğe Uğurladı

Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesinde beden eğitimi öğretmeni, antrenör ve yönetici adayı mezunlar diplomalarını ailelerinin de katıldığı törende aldı.

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesinin 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende, fakülteden mezun olan 118 öğrenci mezuniyet coşkusunu aileleri ve akademisyenlerle birlikte yaşadı.

Törene, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, akademik ve idari personel ile davetliler ve aileler katıldı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, mezun olan öğrencilerin spora yön veren bireyler olarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önemli görevler üstleneceklerini belirtti. Sporun antrenörlükten yöneticiliğe her aşamasında mezunları görmek istediklerini ifade eden Solmaz ayrıca öğrencilere, Karabük Üniversitesinin mezunlar platformuna kayıt olmaları çağrısında bulundu.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu da törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerin yalnızca spor alanında değil, insan sağlığı, toplumsal gelişim ve bireysel motivasyon gibi birçok alanda yetkin bireyler olarak yetiştirildiğini ifade etti. Kayışoğlu, sporun gücünü insanlara ulaştıracak bir misyon üstlenen mezunların, geleceği şekillendirecek bireyler olarak önemli bir sorumluluk taşıdığını da vurguladı.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise mezunlara mesleki yetkinliklerini artırmaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, aldıkları eğitimin hem kamu hem de özel sektörde önemli avantajlar sağlayacağını belirtti. Güven, “Temennimiz, aldığınız eğitimi hayatınızın her alanında uygulama fırsatı bulmanızdır. Hepinize hayırlı ve başarılı bir gelecek diliyorum.” dedi.

Fakülte birincisi Mehmet Onur Yıldırım da “Bu kürsüden dökülen her kelime yalnızca bana değil, milletimize, gençliğimize ve eğitim camiamıza aittir. Bu başarı sadece bana değil, aileme, arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve beni yetiştiren tüm büyüklerime aittir. Hepinize saygı, sevgi ve sonsuz minnetle teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Fakülte birincisi Mehmet Onur Yıldırım, ikincisi Rümeysa Ünal, üçüncüsü ise Cem Sofuoğlu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin