Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 12:53 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon’da Gazze’ye yardım tırları yola çıkacak

Gazze’deki ateşkesin akabinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Trabzon’dan Gazze’ye on tır yardım yardım materyali gönderilecek.

Başlatılan kampanya çerçevesinde vatandaşlardan, çocuk bezi, çocuk maması, konserve, battaniye, çadır ve temel besin gereçleri talep edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi uyumunda toplanacak temel besin, çocuk bezi, mama ve hijyen gereçleri, insani yardım konvoyuyla Filistin halkına ulaştırılacağını belirterek bu mevzuda vatandaşlardan takviye beklediklerini tabir etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak yardım kampanyasını başlattıklarını kaydeden Genç, “Maalesef 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bir katliamı, soykırımı yapan katil İsrail devletinin zulmü altında inim inim inleyen Filistinli kardeşlerimizi her gün büyük bir hüzünle bu soykırımı izledik. Bugün itibariyle iki yıla aşkın bir müddette yaklaşık 68 bin Filistinli kardeşimiz Gazze’de katledildi, soykırıma maruz kaldı. Sayısını bilmediğimiz kadar kardeşlerimiz de hem yaralandı, hem kayıp olan var. Büyükşehir Belediyesi olarak yardım kampanyasını dün itibariyle başlattık. Bütün hemşerilerimiz bütün çabalarıyla bir arada bu işe el oldular. Hayrat vakfımızla birlikte yaptığımız bir kampanya var. Şu anda on tır tamamlandı, inşallah haftaya perşembe günü bu tırlarımız yola çıkacak. Bugün itibariyle başlattığımız kampanyada da bütün hemşerilerimizi yeniden bütün sivil toplum kuruluşlarımızı esnaflarımızı siyasi partilerimizi bu kampanya ile birlikte Gazze’nin umudu olmaya davet ediyorum. Oradaki kardeşlerimiz şu anda orada evsiz barksız. Hala hudutlu bir biçimde geçiş var. Münasebetiyle ne cins yardımları halkımız elinde ne varsa alıp düzgün niyetliyle samimiyetiyle bize getiriyor fakat biz şu anda talep ettiğimiz acil gereksinimler, çocuk bezi, çocuk maması, konserve, battaniye, çadır ve temel besin gereçlerini talep ediyoruz. İkinci el kullanılmış materyal muhakkak istemiyoruz. Yeni olan materyallerle birlikte kardeşlerimizin yanında olalım” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin