blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı

Trabzon’da hastane asansörlerine hijyene “karekod”lu kontrol

blank

TRABZON (AA) - Trabzon Sağlık Müdürlüğü, kamu hastanelerinde asansörlerin hasta ve yakınlarınca denetlenebilmesi için geliştirilen "karekod" yazılımını uygulamaya koydu.

Kentteki kamu hastanelerinde asansörlerde hijyen denetimi için konulan "karekod" yazılımı ile hasta ve yakınları, gördükleri olumsuzlukları cep telefonuyla anında hastane yönetimine bildiriyor.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, konuyla ilgili AA muhabirine, her şeyin başının sağlık olduğunu belirterek, "Sağlığın başı da hijyen, temizlik dememiz gerekiyor. Özellikle pandemi sürecinde bunu çok net şekilde tüm halkımız, bizler daha net öğrenmiş olduk." dedi.

Hijyenle temizlikle alakalı çalışmaları teknolojiden istifade ederek yerine getirmeye gayret ettiklerinin altını çizen Usta, "Çalışanlarımızı motive etmek, aktive etmek hem de halkımızı bu temizlik çalışmalarına çekmek adına mücadelemiz sürüyor." dedi.

Usta, daha önce hastanelerde tuvaletlerde "karekod" uygulamasına geçtiklerini anımsatarak, şunları söyledi:

"İlimizdeki sağlık tesislerindeki bütün asansörlerde pazartesi itibarıyla başlattığımız uygulamayla tüm asansörlerin temizliklerini anbean takip edeceğimiz, halkımızın duygu düşüncelerini, sorunları veya teşekkürünü iletebileceği sisteme dönüştürmüş durumdayız. Bununla birlikte sorun, kirlilik varsaSMS'le ilgili personele ve idarecilere ulaşılmasını sağlıyoruz. Kirliyse her saatte veya yarım saatte bir yaptığımız temizlikleri daha erken de yapabilir duruma gelmiş oluyoruz. Onun dışında vatandaşta duyarlılık da oluşturmuş oluyoruz. İnşallah tüm ülkemize bu yayılacak. Vatandaşın bu konuda duyarlı olmasını, kirliyse uyarmasını, temizse de teşekkür etmesini bekliyoruz."

Asansörlerin onarım ve periyodik bakımlarının özel şirketler tarafından yapıldığını aktaran Usta, asansörlerde karekod uygulamasıyla tamamen hijyeni ve temizliği hedef aldıklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 02:53 tarihinde yayınlandı

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Karabük'ün Yenice ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi yaralandı.
Kaza, Yenice-Zonguldak kara yolu Ibrıcak Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 06 BHY 654 plakalı otomobil, yolda telef halde bulunan çakala çarpmamak için manevra yaptığı sırada Tayfun B. idaresindeki 06 CCD 547 plakalı kamyonete çarptı. Daha sonra arkadan gelmekte olan Bilal Karakayalı idaresindeki 61 ACR 354 plakalı otomobilinde kamyonete çarpması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kazada Ercan, Sıdıka, Gülay, Abdulkadir Onat, Yusuf Akbıyık, Zekiye ve Nurullah K. yaralanırken, 61 ACR 354 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Turhan Karakayalı olay yerinde hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Alev alan otomobil ve kamyonetteki yangına itfaiye ekipleri müdahalede edilirken yaralılar ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin