Trabzon’da itfaiyeci kardeşler 17 yıldır birlikte çalışıyor

Trabzon’da itfaiyeci kardeşler 17 yıldır birlikte çalışıyor

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 30.09.2023 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – HİS AVUNDUK – Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ortahisar İtfaiye Küme Amirliği'nde vazifeli Sinan ve Erhan Saraç kardeşler, yangın, trafik kazası ve doğal afet üzere olaylarda vatandaşa yardım etmenin memnunluğunu yaşıyor.

İtfaiye Amiri 56 yaşındaki Sinan Saraç ile itfaiye eri 42 yaşındaki Erhan Saraç, farklı vardiyalarda her an olabilecek olaylara karşı hazır bekleyerek, insanların yardımına koşuyor.

Sinan Saraç, İtfaiye Haftası münasebetiyle AA muhabirine, itfaiyeciliğin çok kutsal ve gurur verici bir meslek olduğunu söyledi.

Saraç, 22 yıl evvel belediyede memur olarak çalıştığı sırada yaşadığı bir olaydan etkilenerek itfaiyeci olmaya karar verdiğini anlatarak, “Bir gün işten çıktım, konutuma giderken kıyı yolunda itfaiye araçlarının peş peşe dizilerek bir olaya gittiğini gördüm, siren seslerini duydum. O durumdan etkilendim ve 'Bu mesleği ben de yapmak istiyorum' dedim.” sözlerini kullandı.

Aldığı karar üzerine ünite değiştirdiğini belirten Saraç, “İnsanların malını ve canını kurtardığımızda çok büyük bir haz alıyoruz. Takımdaki arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Severek yapıyoruz bu işi. Esasen severseniz yapabilirsiniz, daha çok zevk alırsınız ve başarılı olursunuz.” dedi.

Baş sürücülük misyonunu de üstlenen 3 çocuk babası Saraç, meslek hayatı boyunca birçok olaya şahitlik ettiğini lisana getirdi.

Müdahale için gittikleri trafik kazasında yaralının dayısı olduğunu fark ettikerini anlatan Saraç, “İlk başta dayımı araçtan çıkartırken tanıyamadım. Öteki bir olay ise Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde mobilya fabrikasındaki yangın. Yaklaşık 26 saat yangını söndürmek için uğraştık. Bunlar, unutamadığım anlardan yalnızca kimileri.” diye konuştu.

Saraç, kardeşini 17 yıl evvel itfaiyeci olması için yönlendirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Kardeşimin başarılarından gurur duyuyorum. Benim başarılarımdan da o gurur duyuyor. İki kardeş olarak tıpkı vardiyada 5 ay çalıştık, yangın ve trafik kazaları üzere olaylara birlikte gittik. Onu yangının içinde çalışırken gördüğüm vakit gurur duyuyorum. İtfaiyeci arkadaşlarımın İtfaiyecilik Haftası'nı kutluyorum. Bütün meslektaşlarıma kazasız, belasız iyi vazifeler diliyorum.”

Sinan Saraç, damadının ilçe belediyesinde itfaiye eri olarak vazife yaptığını, birebir halde oğlunun da bu yolda yürümeye istekli olduğunu aktardı.

– “Yardıma muhtaç insanlara yardım edebilmek insanın aldığı en büyük lezzet”

İtfaiye eri Erhan Saraç ise mesleğe başlamasında ağabeyinin katkısının çok olduğunu söyledi.

Ağabeyinin çalıştığı ortamı gördükçe itfaiyeciliğe sempati duyduğunu, bir müddet sonra da bu işi yapmaya karar verdiğini anlatan Saraç, “O günden bugüne kadar da birçok güçlü vazifenin içerisinde bulundum. Memnunum, yardıma muhtaç insanlara yardım edebilmek insanın aldığı en büyük lezzet.” dedi.

Yaklaşık 8 yıldır da sualtı amirliği misyonunu üstlenen Saraç, itfaiyeci olmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getirdi.

Saraç, “Dünyaya bir daha gelsem yeniden itfaiyeci olurum.” tabirini kullanarak, şunları kaydetti:

“Güzel bir his. Burada ağabey ya da baba üzere bir durum yok. Gerektiğinde elini taşın altına koyabilecek kapasitede olmalısınız, soğuk kanlı olmalısınız, hislerinizi kimi vakit düşünmemelisiniz. Yaptığımız meslek herkesin endişeyle kaçtığı, 'Uzaklaşın' diye çığlıkların atıldığı tehlikeli ortamlar. Biz bu ortamlara istekli giren şahıslarız.”

Zor kaidelerde vazife yaptıklarını yineleyen 2 çocuk babası Saraç, salgın da dahil her periyotta vazifelerinin başında olduklarını, trafik kazasında sıkıştığı araçtan kurtardıkları bir yaralının elini tutup, “Çok yürekli insanlarmışsınız” dediği anları unutamadığını kelamlarına ekledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

THY’nin yolcu sayısı 25 milyonun üzerine çıktı

Yayın: 09.05.2024 14:55
Paylaş:
A+ A-

Türk Hava Yollarının (THY), Ocak-Nisan 2023’te 23,6 milyon olan toplam yolcu sayısı, bu yılın aynı döneminde yüzde 8 artarak 25,5 milyona yükseldi.

THY’den Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, şirketin Nisan 2024 trafik sonuçlarına yer verildi.

Şirketin Nisan 2023’te 6,5 milyon olan toplam yolcu sayısı, bu yılın aynı döneminde yüzde 6,9 artışla 7 milyona ulaştı.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Nisan 2023’te 2,46 milyonken, bu yılın aynı ayında yüzde 0,5 yükselerek 2,47 milyon olarak gerçekleşti.

Yolcu doluluk oranı nisanda 2023’ün aynı dönemine göre 0,8 puan artarak yüzde 80,7 oldu. Aynı dönemde, yurt dışı doluluk oranı yüzde 80, yurt içi doluluk oranı yüzde 86,5 olarak gerçekleşti.

Geçen yıl nisanda 18,7 milyar olan toplam arz edilen koltuk kilometre (AKK), bu yılın aynı döneminde yüzde 8,4 artarak 20,3 milyara yükseldi.

Taşınan kargo ve posta hacmi, Nisan 2023’te 120,9 bin tonken, bu yılın aynı döneminde yüzde 34,4 artışla 162,5 bin ton olarak kaydedildi.

THY’nin Ocak-Nisan 2023’te 23,6 milyon olan toplam yolcu sayısı, bu yılın aynı döneminde yüzde 8 artarak 25,5 milyona yükseldi.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısı 10 milyonun üzerine çıktı

Şirketin, dıştan dışa transfer yolcu sayısı Ocak-Nisan 2023’te 9,4 milyonken, bu yılın aynı döneminde yüzde 7,7 yükselişle 10,1 milyon olarak gerçekleşti.

Bu dönemde, yolcu doluluk oranı 0,4 puan düşerek yüzde 80,5 oldu. Yurt dışı yolcu doluluğu yüzde 80,2, yurt içi yolcu doluluğu yüzde 83,7 olarak gerçekleşti.

AKK, 2023 Ocak-Nisan döneminde 70,4 milyarken, bu yılın aynı döneminde yüzde 11,8 artarak 78,7 milyara yükseldi.

Ocak-Nisan 2023’te 473,7 bin ton olan taşınan kargo ve posta hacmi, bu yılın aynı döneminde yüzde 35,1 artışla 640 bin ton olarak gerçekleşti.

THY’nin filosundaki uçak sayısı nisan ayı sonunda 455 oldu. (AA)