blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
02 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı

Trabzon’da toplanan mavi kapaklarla kas hastası kardeşlere tekerlekli sandalye alındı

TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya tarafından "Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz" adıyla başlatılan mavi kapak toplama kampanyası sayesinde doğuştan kas hastası engelli kardeşlere tekerlekli sandalye alındı.

Ortahisar Belediyesinden yapılan açıklamada, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın başlattığı mavi kapak toplama kampanyasının amacına ulaştığı bildirildi.

Geri dönüşüme gönderilen mavi kapaklar sayesinde Trabzon'un Düzköy ilçesinde doğuştan kas hastalığı bulunan engelli iki kardeşin tekerlekli sandalyeye kavuştuğu aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ortahisar Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, temin edilen tekerlekli sandalyeleri, Düzköy İlçesi Doğankaya Mahallesi'nde yaşayan ve doğuştan kas hastalığı nedeniyle engelli olan 17 yaşındaki Zehra Kum ve 18 yaşındaki Celil Kum'a teslim etti. Tekerlekli sandalye hediye edilen Zehra ve Celil kardeşler büyük sevinç yaşarken, Ortahisar Belediyesi personellerine ve Başkan Ahmet Kaya'ya teşekkür etti."

- "İki yavrumuzun engellerini aşmasına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduk"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da bu iyilik hareketinin sosyal belediyecilik anlayışının gereği olduğuna dikkati çekerek, kampanyanın kısa sürede büyük yankı uyandırdığını belirtti.

Kaya, yürütülen kampanyayla hem çevrenin korunmasını hem de engelli bireylere yardım eli uzatmayı amaçladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burada iki yavrumuzun engellerini aşmasına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduk. Kampanyamızın başlatılması ve yürütülmesi süreçlerine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı topladığı mavi plastik kapakları belediyemize getirip engelli bireylerimizin tebessümüne aracı olmaya davet ediyorum."

Etüt Proje Müdürü Mustafa Özer İskender de kampanyanın devam ettiğine işaret ederek, "Kızımız, Ahmet Başkanımızın selamını aldı, çok mutlu oldu, gözlerinin içi çok güldü. Ben de hayatımda bu kadar güzel gülen bir insan görmemiştim. Geleceğe umutla baktı. Kampanyamız devam ediyor. Başkanımızın genelgesi ile bütün müdürlüklerimiz kampanyaya katılıyor. Ayrıca muhtarlıklarımız, tüm okullarımız ve tüm kenti kampanyanın içine katmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı

Öğrenciler ÇEDES yıl sonu kültür şenliğinde buluştu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak protokolüyle yürütülen "Çevreme Hassasım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesinin Yıl Sonu Kültür Şenliği, ilçenin spor salonunda coşkulu bir halde gerçekleştirildi.
Alaplı İlçe Kaymakamlığı bünyesinde, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliği ile ÇEDES (Çevreme Hassasım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında Alaplı Kapalı Salonunda, daha sonra Çağlayan Camisi’nde Yıl Sonu Kültür Şenlikleri" aktifliği düzenlendi.
Etkinliğe Alaplı İlçe Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zafer Can, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aktiflikte Satranç, Akıl ve Zeka oyunları oynanarak karşılaşmalar düzenlendi. Gençler caminin manevi atmosferinde hem keyifli vakit geçirip hem de öğretici anlar yaşadılar. Çeşitli branşlarda sunulan aktiflikte öğrencilere eşlik eden Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal aktiflik alanında bulunan istasyonları tek tek ziyaret ederken Etrafıma Hassasım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) "Yıl Sonu Kültür Şenliği" programının hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin