Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
12 Ağustos, 2023 13:00 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon’un turist sayısı geçen yılın 7 ayına nazaran yüzde 43 arttı

TRABZON (AA) – MELTEM YILMAZ KARAKURUM – Tarihi ve doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in kıymetli turizm merkezlerinden Trabzon'a 7 ayda gelen turist sayısı, geçen yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 43 arttı.

Yeşil ve mavinin bir ortada bulunduğu, kendine has kültürel zenginliğiyle dikkati çeken Trabzon, Körfez ülkeleri başta olmak üzere, bilhassa sıcak bölgelerden gelen ve kent hayatından sıkılanların tatil güzergahları ortasında yer alıyor.

Kente gelen turistler yaylaların yanı sıra en çok Uzungöl, Sümela Manastırı, Sera Gölü, Çal Mağarası, Şahinkaya, Boztepe, Kızlar Manastırı, Ganita ve Ayasofya Camisi'ni ziyaret ediyor.

Şehir merkezinde de alışveriş yaparak vakit geçiren turistler, yörede trekking, rafting, safari, balık tutma, at binme, tekne ve yat gezintisi, tırmanma, paraşütle atlama üzere alternatifleri de kıymetlendiriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, AA muhabirine, Trabzon'un turizm döneminde her yıl olduğu üzere bu yıl da çok ilgi gördüğünü söyledi.

Ziyaretçi sayısının bu ay pik düzeye ulaşmasını beklediklerini lisana getiren Erdoğan, “Körfez ülkelerimizin tamamı vilayetimize ilgi göstermekte. Son devirlerde Avrupa bölgesinden de başta Hollanda, İtalya, Fransa ve Almanya olmak üzere Trabzon'a ilgi var.” dedi.

Erdoğan, konukların en çok yaylaları tercih ettiğini anlatarak, “Sümela, Uzungöl, Hıdırnebi ve öteki yaylalarımız en önemli destinasyonlarımız. Gelen konuklarımız tabiat ile baş başa kalmayı sevdikleri için dere kenarlarında, serin yerlerde vakit geçirmeyi seviyorlar.” diye konuştu.

Trabzon'da son devirde tekne sayısının da yüzde 50 arttığına işaret eden Erdoğan, “Misafirlerimiz kıyı bölgesinde teknelere binerek daha farklı destinasyonları görmeyi çok seviyorlar. Doğal bu bizi mutlu ediyor. Trabzon gerek alternatif ziyaret manasında, gerekse deniz turizmi manasında canlanmış oluyor.” tabirlerini kullandı.

– Temmuzdaki turist sayısı, geçen yılın birebir ayına nazaran yüzde 81 arttı

Tamer Erdoğan, turizm dönemini bu yıl, geçen yılın üzerinde kapatmayı umduklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Şu anki bilgilerimize nazaran, 2023'ün 7 ayında yabancı manasında yaklaşık 400 bin konuğumuz var. Yabancı turist sayımızda 2022'nin 7 ayına nazaran yüzde 79 artış kelam konusu. Yerli ve yabancı toplamında da 2023'ün 7 aylık devrini baz aldığımızda 740 bin konuğumuz var. Bunda da geçen yılın ortalamasını baz aldığımızda yüzde 43 artış kelam konusu.”

Trabzon'un geçen ay 192 bin 892 yabancı turiste mesken sahipliği yaptığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Yabancı turist olarak geçen yılın temmuz ayına nazaran bu yıl yüzde 112 artış kelam konusu. Yerli ve yabancı toplamında da 2023 yılı temmuz ayında 268 bin 427 kişi konuk ettik. Toplamdaki artış ise geçen yılın tıpkı ayına nazaran yüzde 81 oldu. Ümit ediyorum Trabzon turizmde hak ettiği yeri almaya devam edecek.”

– “Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Ürdün'den çok fazla turist geliyor”

Sera Gölü Tesisleri sorumlusu Hayri Can Aydın, turizm yoğunluğunun geçen seneye göre tıpkı halde devam ettiğini söyledi.

Sera Gölü'ne bilhassa Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Ürdün'den çok fazla turistin geldiğini lisana getiren Aydın, haftanın 7 günü de ağır olduklarını söz etti.

Aydın, havaların hoş gitmesinin de yoğunluğu arttırdığına işaret ederek, “Çok şükür rastgele bir sorun yaşamadan yeterli bir halde turistlerimizi ağırlayıp, yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Turistlerin tabiat ile iç içe olmayı sevdiklerini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

“Sezon şu an için hoş gidiyor, inşallah bu türlü de devam edecek. Ağustos ayındayız, dönem yavaş yavaş bitiyor üzere. Önümüzdeki sene nasıl daha uygun olabiliriz, turistlerimizin ilgisini nasıl daha çok çekebiliriz, bunun çalışmalarını yapıp önümüzdeki sene ona nazaran hazırlanmaya çalışıyoruz.”

– “Gerçekten buralar çok güzel”

Sera Gölü'ndeki oyun alanlarında kızı ile vakit geçiren Altan Hamza Çebi, Trabzon'un ve Sera Gölü'nün hoşluklarına dikkati çekerek, “Herkese tavsiye ediyorum. Tabiatın içinde bir yer. Hafta sonu için, tatiller için ailelerin hoş vakit geçireceği bir yer.” biçiminde konuştu.

Almanya'dan ailesiyle tatile Trabzon'a gelen 58 yaşındaki Mustafa Şahin, Boztepe ve Ayasofya'yı gezmeye fırsat bulduklarını söz etti.

Denizin ve görüntünün çok hoş olduğunu lisana getiren Şahin, “Daha görmediğimiz, gezecek yerlerimiz var. Hakikaten buralar çok hoş. Bambaşka bir tabiatı var. ” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin