Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
26 Eylül, 2023 10:18 tarihinde yayınlandı
0

Trafik kazasında ağır yaralanan Almina, engelli annesinin desteğiyle hayata tutundu

Konya’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve yaklaşık 1,5 yıl hastanelerde tedavi gören Karabüklü Almina Aydemir (22), engelli annesinin desteğiyle yaşama tutundu.

Üniversite eğitimi için Konya’ya gittiği sırada 22 Mart 2022’de geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Almina, tedavi sürecinin ardından memleketi Karabük‘e döndü.

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 70 gün yoğun bakımda kalan ve yaklaşık 1,5 yıl çeşitli hastanelerde tedavi gören Almina’nın bu süreçteki en büyük destekçisi 52 yaşındaki engelli annesi Nezahat Kelleci oldu.

9 yaşında babasını kaybeden ve kaza sonrasındaki tedavi sürecinde doktorların “Yaşasa bile tavana bakar kalır” dediği Almina, annesinin sevgisi ve bakımıyla hayata yeniden bağlandı.

– “Resmen ‘gittim geldim’ diyebiliriz”

Almina Aydemir, AA muhabirine, kaza geçirdikten sonra zorlu bir süreç yaşadığını söyledi.

Çok acılar çektiğini belirten Aydemir, “Resmen ‘gittim geldim’ diyebiliriz. Kazanın ardından beyin kanaması geçirmişim. Tedavi sürecimde annemin o kadar faydası oldu ki gülümsemesi bana güç verdi. İyileşme umudum hep vardı, hiç kaybetmemeye çalıştım ki hiç kaybetmedim de. Onun çok faydası oldu. Doktorlar hiçbir şekilde iyileşemeyecekmişim gibi konuşuyorlardı. Ben de o yüzden korkuyordum. Annemin sayesinde ayağa kalktığımı düşünüyorum. Benim kurtarıcım.” dedi.

Kalça çıkıklığı nedeniyle kısmi yürüme engeli bulunan Nezahat Kelleci de bir anne olarak evladının kazada gidip yeniden doğmuş bebek gibi geri gelmesinin anlatılamayacak bir duygu olduğunu vurguladı.

Almina’nın çok hayati tehlike atlattığını anlatan Kelleci, “Ölüp ölüp dirildik. İlk andan itibaren doktorların hiçbir şekilde umut vermemesi, ‘eğer yaşasa bile tavana bakar kalır, mucize bile olamaz’ demesi… Ben de Rabbimiz varken umut kesilir mi diyordum. Hep umutluydum.” diye konuştu.

“Almina’nın adım adım iyileşmesi beni kendime getirdi.” diyen Kelleci, “Evet engelliyim, ayakta duramadım, bacağımı sürükleyerek gittim ama Almina’nın iyileşmesi, onun her geçen gün daha iyi olduğunu görmek bana umut verdi, can verdi. Almina iyileşince ben yatacağım fiziğe Almina beni bekleyecek ama şükrediyoruz. Rabbimiz dualarımızı kabul etti. İyiyiz, mutluyuz, güzeliz.” ifadelerini kullandı.(AA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin