İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Aralık, 2024 23:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 – MKE Ankaragücü: 3

Trendyol 1. Lig’in 15. haftasında Boluspor, alanında karşılaştığı MKE Ankaragücü’ne 3-2’lik skorla mağlup oldu.

Maçtan dakikalar
3. dakikada ceza alanına topla hareket eden Varga, sol köşeye düzgün vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1
27. dakikada defans ardına sarkan Cephas, Schulz’un uzun pasını aldı. Ceza alanına giren Cephas’ın kaleye vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2
35. dakikada atak geliştiren Boluspor, kısa paslarla ceza alanına girdi. Çizgiye atılan pası alan Berk Yıldız, kale ağzına pas attı. Kalenin ağzında bekleyen Hüsamettin Yener, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2
48. dakikada Boluspor atağında Hüsamettin’in yaptığı baş vuruşu savunmadan döndü. Hakem Volkan Bayarslan, VAR ihtarıyla monitörden durumu izleterek penaltı noktasını gösterdi.
52. dakikada beyaz noktada topun başına geçen Jefferson, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2
67.dakikada köşe vuruşunda ceza alanı içerisinde Hüsamettin Yener’in röveşata vuruşunda top kalecide kaldı.
81. dakikada sol kanattan atak geliştiren Boluspor’da İlhami’nin pasını Naby aldı. Sol çaprazdan kaleye vuran Naby’nin şutu auta gitti.
90+5. dakikada ceza alanı dışından kaleye şut çeken Rotariu’nun şutunda defansa çarpan top filelere gitti. 2-3

Hakemler: Volkan Bayarslan, Hüseyin Kıvanç Durmaz, Onur Gülter
Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Ali Ülgen, Naby Oulare, Onur Ulaş, Fethi Özer, Oğuz Kağan Güçtekin, Berk Yıldız (Vüsal Isgandarli dk. 88) Jefferson (İlhami Siraçhan Nas dk. 80), Daniel Avramovski, Paul Mukairu (Anıl Koç dk. 88) Hüsamettin Yener (Khouma Babacar dk. 80)
Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Onur Atasayar, Hakan Bilgiç, Işık Kaan Arslan, İshak Karaoğul, Idrissa Camara
Teknik Yönetici: Arif Ufuk Kahraman
MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Stelios Kitsiou (Hayrullah Bilazer dk. 90+5) Nico Schulz (Rijad Bajic dk. 85) Cem Tuna Türkmen (Mesut Kesik dk. 85), Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu, Kevın Varga (Dorin Rotariu dk. 85) Mahmut Tekdemir, Ali Kaan Güneren, Osman Çelik, Renaldo Cephas (Alper Uludağ dk. 85)
Yedekler: Fatih Demir, Bahadır Güngördü, Diogo Coelho, İsmail Çokçalış, Hayrullah Bilazer, Emre Gültekin
Teknik Yönetici: Kenan Koçak
Goller: Kevin Varga (dk. 3), Cephas (dk. 27), Rotariu (dk. 90+5)(MKE Ankaragücü), Hüsamettin Yener (dk. 35) Jefferson (pen.) (dk. 48) (Boluspor)
Sarı kartlar: Cephas, Mahmut Tekdemir (MKE Ankaragücü)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 20:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-

UNESCO kenti Safranbolu’da Turizm Haftası kutlamaları başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Eski Çarşı'da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Turizm Haftası'nın hem Karabük hem de Türkiye için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Vali Yavuz, bayram tatili süresince yaşanan turizm hareketliliğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:
"Bayram tatilinin arkasından değişik illerden, yurt içinden, yurt dışından ziyaretçilerimizi ve misafirlerimizi ağırladık. Sadece 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Karabük sınırlarından 1 milyon 718 bin araç çıkış ve giriş yaptı. Bu bize ne ifade ediyor? Ciddi bir hareketliliği ifade ediyor."
Safranbolu ilçesinde 200 binin üzerinde aracın giriş yaptığını, yaklaşık 400 binin üzerinde kişinin de ziyaret ettiğini hatırlatan Yavuz, "Aslında bu veriler bize şunu söylüyor: Biz bayramda ciddi bir hareketlilik yaşadık. Ciddi bir misafir ağırladık. Ciddi bir turist ağırladık. Bu ilde bu potansiyel var. Bu il ve bu şehir ve bu ilçe aslında turizm çekebiliyor" diye konuştu.
"O zaman bizim bunu daha iyi yönetmemiz lazım" diyen Yavuz, "Bu turizm potansiyelini hep birlikte; valiliğimiz başta olmak üzere kaymakamımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, turizm işletmelerimiz, turizmden ekmeğini kazanan ya da bu şehrin sokaklarında gezen, nefes alan hepimizin bu süreci iyi yönetmemiz lazım. Bu turizm hareketliliğini çok iyi yönetmeniz lazım ki daha ilerlere, daha nitelikli ve daha kaliteli bir turizm noktasına doğru gidelim" ifadelerini kullandı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise yaptığı konuşmada, kentin turizmde hak ettiği yere ulaşması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin de turizmin önemine değinerek, Türkiye'nin bu alanda güçlü bir destinasyon olduğunu vurguladı. Şahin, "Dünyanın en önde gelen ve hızla büyüyen sektörlerinden biri olan turizm ve bundan alacakları payları artırmak için ülkeler adeta büyük bir rekabet içindedirler. Ülkemiz sahip olduğu zengin kültürel mirası, iklimi ve doğal güzellikleriyle çeşitli turizm alternatifleri sunarak bu rekabette güçlü bir turizm destinasyonu olduğunu kanıtlamıştır" dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin halk oyunları gösterileri sergilenirken, Rıza Akkaya'ya ait ‘Zamanhane' yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı. Program serginin gezilmesi ile sona erdi.

blank
blank
blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.