TRT BELGESEL’DE BU AKŞAM SAAT 22.30’da ANADOLU’NUN GÖZLERİ adlı programda KARABÜK VE SAFRANBOLU,Tarih Araştırmacısı, gazetemizin köşe yazarı Hür Kalyoncu’nun danışmanlığında FOTOĞRAF SANATÇISI Gülcan Acar’ın sunumu eşliğinde anlatılıyor.
Karabük’lü ünlü yönetmen Cemalettin İrken’in hazırladığı yerel fotoğrafçıların gözünde Anadolu’nun kentlerinin anlatıldığı ANADOLU’NUN GÖZLERİ adını taşıyan belgeselin bu bölümünde Karabük ve Safranbolu’nun tanıtımı yapılıyor.
Hazırlanan program ile ilgili Cemalettin İrken’in tarafından yapılan açıklamada, “30 Ağustos akşamı saat 22.30’da TRT Belgesel TV’de , danışmanlığını yöremizin yakından tanıdığı tarih araştırmacısı Hür Kalyoncu’nun yaptığı , ”Gülcan Acar-Karabük Belgeseli”,1937’de 13 haneli bir mahalle iken Cumhuriyet’in ilk sanayi hamlesi olarak kurulan Demir Çelik Fabrikası ile modern bir Cumhuriyet kentine dönüşüm anlatılıyor.Hemen yanı başında akılcı yerleşimin sergilendiği bir manzarası ile UNESCO dünya mirasının olmasının haklı gururunu taşıyan Safranbolu,kendine özgü mimarisi ve yaşam tarzı, gelenekleri, sıcak insanları, doğal güzellikleri, kentte yaşayan,yetişen ve dünyaya açılan çalışmaları ile Gülcan Acar’ın fotoğrafları ve onu besleyen kültürü” anlatılıyor.

