TSO 2. Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

TSO 2. Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayın: 23.07.2023 13:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) demir çelik sektöründe üretim yapan Haddecilerin katılımlarıyla 2.Meslek Komitesi toplantısı gerçekleşti. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nural Kuyrukçu, Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gür Can ve Metalürji Teknolojisi Alan Şefi Turhan Kılıç davet edilerek sektörün nitelikli çalışan ihtiyacı, gelecek vizyonu, haddecilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri istişare edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz; demir çelik sektörünün ilimizdeki durumu, gelişimi, istihdama yönelik yapılan girişimleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan ‘’Haddecilik Bölümü’’ ve odanın bu yönde yaptığı faaliyetlerini açıkladı.

Toplantıya katılan Şube Müdürü Nural Kuyrukçu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gür Can ve Metalürji Teknolojisi Alan Şefi Turhan Kılıç; önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde ülkemizde ilk defa eğitim vermeye başlayacak olan Haddecilik Bölümü için yaptıkları faaliyetleri, müfredatı ve yeni kurulan bölümün ihtiyaçları konusunda bilgilendirmede bulundular.

Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan ise; İlin kuruluşundan bu yana haddecilik sektörünün öneminden bahsederek ilimizin gelişimi açısından istihdam yaratan, ihracat ve yatırım yapan haddecilik sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilmesinde sektörün sürekliliğinin sağlanmasında büyük önem arz edecek Haddecilik bölümünün açılmasında büyük emek sarf edildiğini belirterek katkısı bulunanlara teşekkür etti. Bölümün ilk defa eğitim ve öğretime başlayacak olması sebebiyle bölümü tercih eden öğrencilerin eğitim olanaklarının destekleneceğini belirterek sektörle ilgili diğer sorun ve çözüm önerileri konusunda açıklamalarda bulundu.

Toplantı konuşmaların ardından Meslek Komitesi üyelerinin konularla ilgili görüş ve önerilerinin alınmasıyla son buldu.(Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor’u konuk edecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ligde çıktığı 34 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda 39 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u yenerek küme düşme potasından uzaklaşmak istiyor.

Samsun ekibinde sakatlığı bulunan Lubomir Satka ile kart cezalıları Moryke Fofana ve Landry Dimata, Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

Ligin ilk devresinde iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.