Anadolu Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 11:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türk savunma sanayisince üretilen “VURAN” zırhlı araçları Gürcistan ordusuna teslim edildi

Türk savunma sanayisinin ürettiği "VURAN" 4x4 zırhlı personel taşıyıcılar, Gürcistan Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Başkent Tiflis'e yakın Vaziani'deki Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin 4. Piyade Tugayı'na ait askeri üstte düzenlenen törende, VURAN zırhlı personel taşıyıcılar, Gürcistan tarafına törenle teslim edildi. Törene, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Sergo Janelidze ile Gürcistan Savunma Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Irakli Çiçinadze, Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) Genel Müdürü Behçet Karataş ile ASFAT yetkilileri ile diğer davetliler katıldı. Büyükelçi Orbay ile Gürcü yetkililer, araçlarda incelemelerde bulundu. Törenin ardından AA muhabirine konuşan Büyükelçi Orbay, "Bugün, Türkiye Savunma Sanayi tarafından üretilen zırhlı personel taşıyıcıların, Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girişi vesilesiyle yaptığımız tören münasebetiyle burada bulunuyoruz." dedi. Araçların, Gürcü Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmesinin, Türkiye'nin Gürcistan’a verdiği desteğin bir örneği olduğuna dikkati çeken Orbay, şunları söyledi: "Bu araçlar, Türkiye'nin aynı zamanda Gürcistan'ın güvenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğinin de somut bir göstergesidir. Biz inanıyoruz ki bu araçlar, Gürcistan'ın caydırıcılık ve savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayacaklardır." Orbay, Türk savunma sanayisinin faaliyetlerine değinerek, şunları kaydetti: "Biz, bugün Türkiye olarak savunma alanında kendi ihtiyaçlarımızı yüzde 80'e kadar yerli üretimle, yerli girdi ile karşılayabiliyoruz. Gürcistan'dan da beklentimiz, bizim sahada test edilmiş en gelişmiş teknolojilere sahip savunma sanayi ürünlerimize Gürcistan'ın ihtiyaç duyduğu askeri alımlarda öncelik vermesi. Netice itibarıyla Türkiye, burada en kısa ikmal hattıyla Gürcistan'ın ihtiyaçlarını en maliyet etkin şekilde karşılayabilecek bir konumda. Aramızdaki işbirliğimizin, her alanda olduğu gibi askeri ve savunma alanında da artarak devamını istiyoruz. Bu araçları inşallah eğitim ve tatbikat dışında kullanmaya ihtiyaç olmayacaktır." "Türkiye ile başarılı işbirliğimiz var" Gürcistan Savunma Bakanı Yardımcısı Janelidze, Türkiye ve Gürcistan arasında savunma alanındaki işbirliğini değerlendirdi. Bu alanda Türkiye ile başarılı işbirliğine sahip olduklarını vurgulayan Janelidze, şunları kaydetti: "Bugünün de gösterdiği gibi, Gürcistan ve Türkiye savunma alanında uzun süredir başarılı şekilde işbirliği yapıyor. Bugün, Gürcistan Savunma Kuvvetleri, Türkiye’den NATO standartlarında zırhlı araçları teslim alıyor. Bu tür etkinlikler, Gürcistan için çok önemlidir çünkü ülkemizin savunma kabiliyeti güçlendirilecek ve savunma kuvvetleri, NATO standartlarına uyumlu hale getirilecektir." Janelidze, işbirliğinden dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek, “Umarım benzer etkinlikler, tekrar planlanır ve başarıyla uygulanır." dedi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde turizm konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde düzenlenen panelde turizm konusu tüm taraflarıyla ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi’nde, bu yıl 49’uncusu düzenlenen Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde "Turizme Çok İstikametli Bir Bakış" başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde ziraî turizmden kırsal kalkınma dayanaklarına, tabiat turizmi uygulamalarından alan kılavuzluğuna kadar pek çok konu başlığı ele alındı.
Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Gülizar Cengiz’in üstlendiği panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Panelin açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, "Turizm Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz bu panel, öğrencilerimiz için hem bilgi hem de ilham kaynağı olacaktır. Bu noktada iştirakçilere teşekkür ediyoruz" dedi.
"Lavanta Tarımı ve Bir Turistik Çekim Gücü Olarak Kullanımı" başlıklı sunumuyla birinci konuşmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, son yıllarda büyük ilgi gören lavanta üretiminin Kastamonu’ya sağladığı katkıları dinleyicilerle paylaştı.
Aydoğdu, lavanta tarımının hem sürdürülebilir hem de çevreci bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek, bu üretim biçiminin Kastamonu’nun ekonomik ve turistik kalkınmasında güçlü bir etken olduğunu vurguladı.
Doç. Dr. Aydoğdu’nun ardından söz alan TKDK Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise, kırsal turizme yönelik sunulan hibe dayanakları hakkında iştirakçilere bilgi verdi.
Kuyulu, Kastamonu Vilayet Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar çeşitli alanlarda toplam 495 projeye yaklaşık 24 milyon avro hibe dayanağı sağlandığını belirtti. Bilhassa hayvancılık alanında Kastamonu’ya geniş kapasiteli büyükbaş hayvancılık tesislerinin kazandırıldığını tabir eden Kuyulu, 2024 yılı prestijiyle Turizm İşletme Dokümanlı 15 konaklama tesisi ve 258 oda kapasitesinin oluşturulduğunu, bu sayının gelecek yıllarda da artmasının hedeflendiğini söyledi.
Panelin son oturumunda ise Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara, "Doğa Turizmi Uygulamaları ve Alan Kılavuzluğu" başlıklı sunumunda tabiat temelli turizmin uygulama alanlarına ait değerlendirmelerde bulundu. Kara, Ilgaz Ulusal Parkı’nı tanıtarak, yaz ve kış devirlerinde bölgede gerçekleştirilen turizm aktiviteleri hakkında bilgi verdi.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam eden panel, konuşmacılara plaket takdiminin akabinde sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.