Anadolu Ajansı tarafından
31 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Turkcell bazı iştiraklerinin satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladı

İSTANBUL (AA) - Turkcell, lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower adlı iştiraklerinin NJJ Capital'e devri için hisse devir sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

Turkcell'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan duyurusunda devredilmesi planlanan bazı varlıklara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, şirketin 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde hareket edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamının, tüm hak ve borçları ile birlikte NJJ Capital'e devri için hisse devir sözleşmesi 29 Aralık 2023 tarihinde imzalanmıştır. Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır. Hisse devri konusunda taraflar arasındaki müzakerelerin sözleşmenin akdi ile sonuçlanmasına kadar işlemin belirsizlik taşımasından dolayı, yatırımcıların yanıltılmaması ve Şirketimizin pazarlık gücünün olumsuz yönde etkilenmemesi için Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, 9 Mayıs 2023 ve 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile söz konusu bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir."

Beher pay fiyatı ve toplam tutarın kapanışta belli olacağı aktarılan açıklamada, satış sonrasında söz konusu varlıklarda iştirak oranı ile oy kullanma haklarının sıfırlanacağı bildirildi.

Buna göre, nominal bedel üzerinden lifecell LLC 12 milyar 711 milyon 848 bin 745 Ukrayna Grivnası, LLC Global Bilgi 47 milyon 226 bin 374 Ukrayna Grivnası ve LLC Ukrtower 1 milyar 964 milyon 40 bin 941 Ukrayna Grivnası tutarıyla gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından satılacak.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Dört mevsim tek karede: Ziyaretçilerini hayran bırakıyor

Kastamonu’da kar ve ormanlardaki renk cümbüşünün buluşması ortaya kartpostallık imajlar çıkarttı. Dört mevsimin adeta tek fotoğraf kamerasında buluştuğu tabiat, fotoğraf tutkunlarından da ilgili görüyor.
Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesi ile Bozkurt ilçesi ortasında kalan Yaralıgöz Dağının eteklerinde bulunan ve ortasından Akçay çayının geçtiği vadide dört mevsim tıpkı anda yaşanıyor. Vadinin eteklerinden geçen Akçay çayının bulunduğu alanda ilkbahar mevsiminin gelişiyle birlikte çiçek açan ağaçlar, ilkbaharı andıran ve yeşil rengin her tonunun görüldüğü tabiat ve vadinin üst kısmında kahverengi tonlar ile karın buluşması ortaya kartpostallık imajlar çıkarttı.

Ziyaretçilerini mest ediyor
Baharın müjdecisi olarak isimlendirilen nergis, çiğdem, nevruz ve kardelenler ise ziyaretçilerine eşsiz bir hoşluk sunuyor. Vadi eteklerinde açan ilkbahar çiçekleri, rengarenk imgeleriyle tabiat tutkunları ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Dört mevsimin birebir anda yaşandığı vadide gerilimden uzakta vakit geçiren fotoğrafçılar ve tabiat tutkunları, toplumsal medyada yaptıkları paylaşımlarla bölgenin tanıtımına da katkı sağlıyor. Tabiat fotoğrafçısı Cebrail Keleş, kartpostallık imgeler sunan ve izlerken beşere huzur veren vadiyi herkesin ziyaret etmesi gerektiğini kaydetti.

"Ülkemizde değişik bir mevsimsel geçişi, tıpkı anda tek kareye sığdırabilecek yerimiz çok azdır"
Fotoğrafladıkları bölgenin Çatalzeytin ilçesiyle Yaralıgöz Dağı’nın ortasında kalan Hamidiye köyü mevkiinde olduğunu söyleyen Keleş, "Şu anda o kadar farklı bir his içerisindeyiz ki Nisan ayında dört mevsimi tıpkı ayna yaşıyoruz. Çatalzeytin’in kıyısından Karadeniz’in mavisini, açan çiçeklerin beyazlığını ve hoşluğunu, baharın coşkusunu izleyip fotoğraflarken, biraz daha üste çıktığımızda bahar ayına yeni ’merhaba’ diyen köknarları, fındıkları ve başka bütün yaprak açan ağaçları görebiliyoruz. Daha üstünde da Yaralıgöz Dağı var. Yaralıgöz Dağı şu anda sis altında ve yaklaşık 50 santimetre kalınlığında da kar var. Ülkemizde bu kadar değişik bir mevsimsel geçişi, birebir anda tek kareye sığdırabilecek yerimiz tahminen de çok azdır. Bunun için kendimi ben çok şanslı hissediyorum. Kastamonu’nun tabiatında bulunmaktan, Kastamonu’yu fotoğraflamaktan büyük bir keyif alıyorum. Bu bizim tabiat fotoğrafçıları için bulunmaz bir stüdyo olarak görüyorum. Şayet tabiat fotoğraflarıyla ilgileniyorsanız ya da tabiat ile ilgileniyorsanız Kastamonu seçenekler ortasında bir numaradır" dedi.

"Hiçbir ressamın tuvaline yansıtamayacağı hoşlukta bir yeşillik coşkusu var"
Bölgenin adeta bir fotoğraf tablosunu andırdığını kaydeden Keleş, "Şu anda bulunduğumuz vadinin görüntüsünü anlatmak için sözlerin yetersiz olduğu anlar oluyor. Ardımızda vadiden geçen Akçay çayı bulunuyor. Bu çay, Çatalzeytin’den geçerek Karadeniz’e dökülüyor. Vadi ortasında bu türlü gümüş renginde akan bir çay. Çabucak çayın yamacında farklı ağaçlar, rengarenk, yeşilin her tonu var. Bu hiçbir ressamın tuvaline yansıtamayacağı hoşlukta bir yeşillik coşkusu var, yeşil şöleni diyebiliriz. Yavaş yavaş üste gerçek çıktığımızda da beyazlıklar görüyoruz, sonra bu beyazlıklar artıyor. Bu beyazlıklar, yani kar, Yaralıgöz Dağının doruğuna yanlışsız kalınlaşıyor ve ağaçların üzerini de kaplıyor. Beşere değişik bir görüntü sunuyor. Buranın tabiat görünümü eksiksiz, şahane ve çok hoş, kesinlikle burasını ziyaret ediniz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.