Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
30 Eylül, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı

Türkiye Adalet Akademisi Lideri Özdemir, Trabzon’da konuştu:

blank

TRABZON (AA) - Türkiye Adalet Akademisi Lideri Muhittin Özdemir, amaçlarının hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik unsurlarını benimseyen, toplumun adalet gereksinimlerine karşılık verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Özdemir, bir otelde organize edilen, "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar" ve "Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" bahisli hizmet içi eğitimin açılış kısmında, güçlü ve faal bir adalet anlayışının toplumsal barışı beraberinde getireceğini belirtti.

Hakim ve savcı eğitiminin, yargının mukadderatını değiştirecek boyutta olduğunun altını çizen Özdemir, yenilenen ve güçlenen yapısıyla çalışmalarına orta vermeden akademinin aday, hakim-savcı eğitimlerinin yanı sıra kamu kurumlarının hukuk ve adalet alanındaki hizmet içi eğitimlerine de devam ettiğini vurguladı.

Özdemir, eğitim faaliyetlerini önemsediklerine dikkati çekerek, "Hedefimiz, hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik unsurlarını benimseyen, toplumun adalet gereksinimlerine karşılık verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmektir." dedi.

"Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Yargı Mensuplarının Avrupa İnsan Hakları Mukavelesi İhlallerinin Önlenmesi Konusunda Kapasitelerinin Arttırılması" projesi kapsamında, 1 Kasım'da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın iştirakiyle "Uluslararası Aile Sempozyumu" düzenleyeceklerini lisana getiren Özdemir, sempozyumda boşanma hukukunu tüm taraflarıyla ele alacaklarını söz etti.

Özdemir, 2 yıl evvel başlattıkları yargı kararlarını gerekçelendirme çalışmasının değerine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye Adalet Akademisi, 2022 yılında yaklaşık 2 bin 438 hakim adayına eğitim verdi. Tekrar hakim ve savcılara yönelik yerinde eğitimler, yüz yüze eğitimler ve proje kapsamında eğitimler ve uzaktan eğitimlerle 16 bin 708 meslektaşımıza eğitim programı düzenledik. Hizmet içi eğitimlerde ise 39 programda 2 bin 425 meslektaşımız eğitim aldı. 8 farklı programda 200 yabancı meslektaşımıza eğitim verdik. Toplamda yaklaşık 20 bin hakim ve savcıya Adalet Akademisi olarak eğitim faaliyetlerinde yer verdik. Adalet Akademisinin 2023 eğitim programları da süratle devam ediyor. Bu yıl tüm alanlarda 12 bin 785 sayısına ulaştık. Şu an son periyot eğitimlerini sürdüren 1107 hakim ve savcı adayımız var."

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ise hakim ve savcıların düzgün yetiştirilmesinin, bir ülkenin yargı sisteminin tesirli ve verimli işleyebilmesinin en kıymetli teminatı olduğuna dikkati çekti.

Türkiye Adalet Akademisince düzenlenen toplantıya, Avrupa Kurulu Ankara Program Ofisi Lideri William Massolin, Yargıtay üyesi Beytullah Metin, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Akdoğan, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Yalçın, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Lideri Osman Küçükosman, Trabzon ve etraf vilayetlerden hakim ve savcılar katıldı.

İki gün sürecek meslek içi eğitim programında, Yargıtay'ın ilgili daire liderleri ve üyelerince hakim ve savcılara eğitim verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 15:56 tarihinde yayınlandı

Samsun Adliyesinde Uzlaştırmacılar Haftası kutlandı

Samsun Adliyesinde düzenlenen merasimle Uzlaştırmacılar Haftası kutlandı.
Uzlaştırmacılar Haftası münasebetiyle Samsun Adliyesi’nde kutlama programı düzenlendi. Aktiflik kapsamında, uzlaştırma sürecine katkı sağlayan şahıslara teşekkür dokümanları ve plaketler takdim edildi.
Programa, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç başta olmak üzere, adliye çalışanı, uzlaştırmacılar ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, uzlaştırmanın yargı sistemine olan katkılarına dikkat çekerek, sürecin hem mağdurlar hem de şüpheliler açısından tahlil odaklı ve onarıcı bir adalet anlayışı sunduğunu söyledi.
Törende ayrıyeten, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’nda vazifeli Cumhuriyet Savcıları Sedat Turan ve Nurullah Durak tarafından uzlaştırmacılara sunum gerçekleştirildi. Uzlaştırmanın değeri, yasal destekleri ve uygulamadaki tesirlerine ait bilgiler paylaşılıp, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Program iştirakçiler için düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin