Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
20 Ekim, 2021 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Avrupa’ya 30 Bin Adet Yük Vagonu Tekeri İhraç Edecek

Türkiye Avrupa’ya 30 Bin Adet Yük Vagonu Tekeri İhraç Edecek

(İHA) – Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Avrupa Birliği’ndeki alıcılarla yapmış olduğu anlaşma kapsamında 30 bin adet yük vagonu tekerleği ihraç edecek.
Şirketten yapılan açıklamada, fabrikanın tamamlanan sertifikasyon süreçleri ve gün geçtikte gelişen üretim kabiliyetleriyle birlikte yurt içi tedarikin ardından, demiryolu tekerleğinde ihracata da başladığı belirtildi.
Şirketin yıllık 200 bin adet demiryolu tekerleği üretme kapasitesine sahip olduğu belirtilerek, “Türkiye’nin ilk ve tek, bölgenin ise sayılı Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisine sahip şirketimiz, Avrupa Birliği bölgesindeki alıcılar ile varmış olduğu anlaşma sonucu 30 bin adet yük vagonu tekerleği ihraç edecek. 2021 yılında yerli yük vagonu tekerleği ihtiyaçlarının tamamını karşılayarak ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığını sonlandıran şirketimiz, milli servetimizin yurt dışına çıkmasını engellerken ihracatları ile de döviz girdisine katkı sağlamaktadır. Yıllık 200 bin adet demiryolu tekerleği üretim kapasitesine sahip fabrikamız, tamamladığı sertifikasyon süreçleri ile başta Avrupa pazarı olmak üzere demiryolu taşımacılığında kullanılabilecek yük vagonu tekerleklerini dünyaya ihraç edebilme yeterliliklerine sahip olmuştur” denildi.

Ülke ekonomisine katkı sağlanama devam edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“2022 yılında Avrupa Birliği bölgesine başlayacak olan ihracat sevkiyatlarımız sayesinde, şirketimizin ve ülkemizin üretim gücünü Avrupa’ya tanıtırken bir yandan da ülke ekonomimize katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Sadece demiryolu tekerleğinde değil, sahip olduğumuz ve Türkiye’nin ilkleri arasında yer alan demiryolu rayı, ağır profil ve 5,5-56 milimetre kangal ile demir ve çelik alanında ithalat ile mücadele etmeye devam ederken, ihracat ve pazarlama çalışmalarımız ile de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. HÜSEYİN BEY

    Bu teker üretimini, bir önceki genel müdür hüseyin bey çok uğraştı ve eylül 2019 da ilk üretimi ve satışı gerçekleştirdi. O zaman avrupaya satış için sertifikasyon sürecini de başlattı ancak bugünlerde bitti. Allah razı olsun kendisinden. Çok zor bir zamanda kısa sürede güzel işler yaptıam karşılığı haksızlığa uğramak oldu. O da çekti gitti. İstanbulda yine çelik sektöründe önemli görevlerine devam ediyormuş diye duydum.

Yeni yorumlara kapalı.

İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 11:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı.

Kaza, Cide ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Liman Köprüsü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, R.O. yönetimindeki VB 5376 plakalı otomobil ile dönüş yapmak isteyen E.R.G. idaresindeki 37 ADZ 423 plakalı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı sürücü, Cide Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın ardından trafik ekipleri, incelemelerde bulundu. Ekiplerin yaptıkları kontrollerde motosiklet sürücüsünün kask takmadığı ve alkollü olduğu tespit edildi. Motosiklet sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konulurken, toplam 27 bin 500 lira idari para cezası uygulandı.

Motosiklet ise ruhsat sahibine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. HÜSEYİN BEY

    Bu teker üretimini, bir önceki genel müdür hüseyin bey çok uğraştı ve eylül 2019 da ilk üretimi ve satışı gerçekleştirdi. O zaman avrupaya satış için sertifikasyon sürecini de başlattı ancak bugünlerde bitti. Allah razı olsun kendisinden. Çok zor bir zamanda kısa sürede güzel işler yaptıam karşılığı haksızlığa uğramak oldu. O da çekti gitti. İstanbulda yine çelik sektöründe önemli görevlerine devam ediyormuş diye duydum.

Yeni yorumlara kapalı.