Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
02 Haziran, 2023 10:44 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: Bir tarih yazıyoruz

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda milli sporcuların üç altın madalya kazanmasıyla ilgili, “Bir tarih yazıyoruz. İlk defa tarihimizde 3 altın madalyaya ulaştık.” dedi.

Metin Şahin, organizasyonun dördüncü gününde milli sporcular Hakan Reçber ve Nafia Kuş’un altın madalya kazanmasının ardından, AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Mutlu ve gururlu olduklarını vurgulayan Şahin, müsabakalarda Türk sporcuları yalnız bırakmayan Azerbaycan halkına teşekkür etti.

Şahin, “140 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası’nda bugün üçüncü altın madalyaya ulaştık. En fazla altın madalya alan ülkeyiz. Bir tarih yazıyoruz. İlk defa tarihimizde 3 altın madalyaya ulaştık.” ifadelerini kullandı.

Sporcuları çalıştıran teknik direktörlere de teşekkür eden Şahin, “Türkiye, girdiği 7 olimpiyattan madalyasız dönmemiştir. 2024’e daha hazırlıklı, daha dirençli gidiyoruz. Bu sporcular 2024’te buradaki başarıların aynısını tekrarlayacak ve ülkemize altın madalya kazandırarak İstiklal Marşı’mızı çaldıracak. Çalışmalarımıza her zaman en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bugün 750 bine ulaşan sporcu sayımız var. Her türlü desteği kendisinden aldık. Bugünkü başarılar, yapılan desteklerledir. Başarılarımız devam edecek. Türkiye bizi izlemeye devam etsin.” değerlendirmesinde bulundu.

Kuş: “Yıllardır bu anın hayalini kuruyordum”

Milli sporcu Nafia Kuş, Azerbaycan’da altın madalya kazandığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Ay-yıldızlı sporcu, “Yıllardır bu anın hayalini kuruyordum. Koleksiyonumun eksik parçalarını birer birer tamamlamaya çalışıyorum. 2018’de Avrupa şampiyonu olmuştum büyüklerde. Şimdi dünya şampiyonu oldum. Gelecek yıl da olimpiyatlarda altın madalya kazanarak muhteşem üçlüyü tamamlamak istiyorum. Dualarıyla beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki daha güzel başarılar kazanacağım. Koleksiyonun eksik parçası sadece olimpiyat şampiyonluğu kaldı. Onu da gelecek yıl kazanacağım.” şeklinde konuştu.

Reçber: “Hedefim olimpiyat şampiyonluğu”

Hakan Reçber, büyüklerde ilk kez dünya şampiyonu unvanını elde ettiği için büyük gurur yaşadığını dile getirdi.

Kendisini çalıştıran babasına, antrenörlerine, federasyon ve devlet yetkililerine teşekkür eden Reçber, “Hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Spor yaptığım sürece en iyisi olmak istiyorum.” açıklamasını yaptı.

Bakü’deki şampiyonanın dördüncü gününde kadınlar +73 kiloda tatamiye çıkarak altın madalya kazanan Nafia Kuş ile erkekler 63 kiloda altın madalyanın sahibi olan Hakan Reçber’in karşılaşmalarını Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da izledi.

Bağcı, müsabaka sonrasında sporcularla bir araya gelerek, tebriklerini iletti.

Dün de kadınlar 49 kiloda tatamiye çıkan milli sporcu Merve Dinçel altın madalya kazanmıştı. (AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 22:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Nostalji otomobil tutkunları Düzce’de buluştu

Düzce’de nostalji otomobil tutkunları, belediyenin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda bir araya geldi.

Düzce Belediyesi ve Düzce Mercedes Grubu üyelerinin iş birliği ile gerçekleştiren organizasyon ile araç tutkunları buluştu. Düzce Belediyesi iştiraki BelTEM A.Ş’nin düzenlediği organizasyonla Aziziye Mahallesi’nde fuar alanı olarak kullanılan Tuhafiyeciler Pazarı’nda buluşan Mercedes tutkunları, araçlarına ait tüm ekipman, klasik ekipmanlarını sergilediler. Düzce’nin de içinde olduğu 15 ayrı ilden toplam 200 aracın sergilendiği buluşmada, markanın tutkunları klasik araçları inceleme fırsatı buldular.

Ayrıca, Ankara’dan gelen marka tutkunları, oyun havalarıyla organizasyona renk kattılar. Düzce BelTEM Genel Müdür Lale Çakır, “Böyle bir organizasyonun içinde olmaktan çok mutluyuz. Mutlu yüzleri görmekten de çok mutluyuz. Düzce Belediye Başkanımızın selamlarını ilettik. Onları Düzce’de ağırladığımız için mutluluğu ve onuru yaşıyoruz. Çok güzel bir organizasyon oldu” dedi.

Dernek Başkanı Süleyman Öksüz, Mercedes tutkunları bir araya toplamayı hedeflediklerini belirterek, “Türkiye genelinde Düzce olarak üçüncüsünü düzenliyoruz. Düzce Belediyesi ve Düzce Belediyesi iştirak şirketi BelTEM’in katkıları oldu. Türkiye’deki bütün Mercedes’leri buraya getirmek umuduyla bu organizasyonu düzenliyoruz. Türkiye genelinde 15 ilde bu araçları getirdik. Güzel bir organizasyon oldu. Mercedes’i sevdiğimiz için artık bu tür organizasyonları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Organizasyon kapsamında en eski model, en bakımlı, motor gücü en yüksek gibi kategorilerinde katılımcılara plaket takdim edildi. Organizasyon düzenlenen konvoyla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin