Anadolu Ajansı tarafından
01 Nisan, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türkiye yerel yöneticilerini seçiyor

blank

SAMSUN (AA) - Samsun, Kastamonu, Amasya, Çankırı, Çorum, Sinop'ta vatandaşlar, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gitti.

Yerel seçimlerde 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarlar seçilecek.

Samsun geneli 17 ilçede 2 bin 176'sı emniyet 1476'sı ise jandarma bölgesi ile 4'ü cezaevinde olmak üzere 3 bin 656 sandıkta 1 milyon 38 bin 91 seçmen oy kullanacak. Saat 08.00 itibarıyla oy vermek için seçim merkezlerine gelen seçmenler tercihlerini yapmaya başladı.

Samsun'un İlkadım ilçesi 23 Nisan Ortaokulu'nda da vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı.

- Kastamonu

Kastamonu merkez ve 19 ilçesinde oy verme işlemi sabah 08.00 itibarıyla başladı. Kastamonu kent merkezinde 29 okulda 268 sandıkta 87 bin 917 seçmen oy kullanacak.

Kastamonu'da oy kullanma işlemlerinin yapıldığı okullardan biri de Anadolu'nun ilk lisesi olan Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi oldu.

Oy verme işlemi başladığı andan itibaren, 1885 yılında kurulan tarihi okula gelen vatandaşlar oylarını kullanıyor.

- Amasya

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Amasya'da seçmenler, saat 08.00'den itibaren sandık başına gitti.

Seçmenler, ikamet adreslerinden çıkıp okullara yönelince birçok bölgede yoğunluk oluştu. Amasya il genelinde 1034 sandıkta 266 bin 410 seçmen oy kullanacak.

Ayrıca seçim güvenliği için, 2 bin 256 emniyet ve jandarma personeli görev alıyor.

- Çankırı

Çankırı merkez ve 11 ilçesinde oy verme işlemi sabah 08.00 itibarıyla başladı.

İl genelinde 736 sandıkta toplam 151 bin 75 seçmen oy kullanacak.

Seçmenler bazı okulların önlerinde yoğunluk oluştururken, ilçe merkezlerinde toplam 64 seçmen için 8 seyyar sandık kurulduğu belirtildi.

- Çorum

Çorum merkez ve 13 ilçesinde oy verme işlemi sabah 08.00 itibarıyla başladı. Kent merkezinde 217 bin 572 seçmen 799 sandıkta oy kullanacak.

Vatandaşlar sabah saatlerinde sandıklarının bulunduğu okullara giderek oylarını kullanmaya başladı.

Bu kapsamda Albayrak İlkokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi'nde de vatandaşlar oylarını kullanıyor.

- Sinop

Sinop'ta merkez ve 8 ilçede oy verme işlemi sabah 08.00 itibarıyla başladı.

Kentte 171 bin 700 seçmen, kurulan 792 sandıkta oy kullanacak.

Sabah saatlerinden itibaren okullara gelen seçmenler sandık başlarında zaman zaman yoğunluk oluşturdu.

Bazı seçmenlerin oy kullanmaya çocukları ve evcil hayvanlarıyla geldikleri görüldü.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.