Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2024 15:45 tarihinde yayınlandı
0

“Türkiye’deki iller arasında Karabük’e Yurt Dışı Programı Desteği!”

Türkiye, Karadeniz Programı 2021-2027 dönemi son çağrı proje başvurularında açık ara önde yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, Türkiye’nin, “Karadeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı” 2021-2027 döneminin ikinci çağrısında 8 ülke arasında açık ara birinci olduğunu bildirdi.

AB Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AB’nin Uyum Politikası ve Komşuluk Politikası araçlarından Karadeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın 2021-2027 dönemi ilk proje teklif çağrısında oldukça başarılı sonuçlar alan Türkiye, ikinci çağrının başvuru istatistiklerinde programa dahil 8 ülke arasında her alanda açık ara birinci oldu.

52,4 milyon avro bütçeye sahip ikinci teklif çağrısı kapsamında, bütçe aralığı 250 bin avro ile 500 bin avro arasındaki projeler küçük ölçekli proje, 500 bin avro ile 1,5 milyon avro arasındaki projeler ise standart projeler olarak iki ayrı kategoride sınıflandırıldı. Küçük ölçekli projelerin en fazla 18 aya kadar, standart projelerin ise en fazla 30 aya kadar uygulanması öngörüldü.

Türkiye’nin 2007-2013, 2014-2020 ve 2021-2027 dönemlerinde katılım sağladığı çok taraflı bölgesel işbirliği programı olan Karadeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nda, ilk çağrıda yer almayan Ermenistan, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan da bulunuyor.

Programın Türkiye’deki uygulama alanı İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane’yi kapsıyor.

2014-2020 döneminde toplam bütçesi 53,9 milyon avro olan programın, 2021-2027 dönemi bütçesi 94 milyon avroya çıkarıldı.

Her bütçeleme döneminde açılan proje teklif çağrıları kapsamında, belirlenen potansiyel yararlanıcıların programın ortaklık koşullarını yerine getirmesi ve tespit edilen öncelik alanlarında proje fikirlerini sunarak başvuru yapması gerekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin