Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Şubat, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’nin en yaşlı ili Sinop’ta 22 bin 115 hastaya evde sağlık hizmeti

Türkiye’nin en yaşlı nüfusu bulunan Sinop’ta meskende sıhhat hizmetleri kapsamında 7 bin 844 bireye ulaşıldı ve 22 bin 115 hasta ziyareti gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü, 2024 yılı faaliyetlerini açıkladı. Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’nce 2024 yılında Sinop Vilayet genelinde 53 bin 407 aşı uygulaması gerçekleştirilerek çocukların ve toplum sıhhatinin korunması sağlandı. 20 bin 166 kanser taraması gerçekleştirildi. Konutta sıhhat hizmetleri kapsamında, 7 bin 844 bireye ulaşıldı ve 22 bin 115 hasta ziyareti gerçekleştirildi. 450 hasta ve hasta yakını, hasta hakları ünitesine müracaat yaptı ve müracaatlar şikayete dönüşmeden çözüldü. Hastanelerde misyonlu 287 doktor, 2 bin 154 işçi ve bin 97 daima personele hasta irtibatı konusunda hizmet içi eğitim verildi.

Atatürk Devlet Hastanesi’nde Geriatri ve Romatoloji ve Onkoloji Kısımları hizmete açıldı. Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi’nde 6 bin 864 vatandaşa sıhhat tarama ve danışmanlık hizmeti verildi. UMKE takımları 11 tatbikat, 10 sıhhat önlemi, 7 arama kurtarma misyonu ve 4 tanıtım aktifliğine katıldı. 2024 yılında 112 takımları 29 bin 804 acil davete müdahale etti. Bu davetlerden 18 bin 281’i hastaneye nakil ile sonuçlandı. Ağız ve Diş Sıhhati Merkezi’nde 178 bin 458 (diş çekimi, kanal tedavisi vb.) süreç gerçekleştirildi. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda “Anne Dostu Hastane” unvanına layık görüldü.

İl Sağlık Müdürlüğü, “Sağlık alanında vatandaşlarımıza daha aktif, erişilebilir ve kaliteli hizmetler sunmak için durmaksızın çalışmalarımız devam edecek” açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin