Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, bugün tarihi bir uzay yolculuğuna çıkacak. Atasever, Virgin Galactic’e ait “VSS Unity” yörünge altı aracında yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirecek.
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, “VSS Unity” yörünge altı aracını taşıyan uçak, ABD yerel saatiyle 08.30’da (TSİ 17.30) New Mexico’daki Spaceport tesisinden havalanacak. Türkiye’nin ikinci astronotu olarak uçuşta yer alacak olan Atasever, 6 kişilik “Galactic 07” ekibinde araştırmacı astronot olarak görev alacak. Ekipte ABD’den iki, İtalya’dan bir özel astronot ve iki pilot bulunacak.
Yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmesi planlanan uçuşta, “VSS Unity” yörünge altı aracı, taşıyıcı uçak aracılığıyla yaklaşık 45 bin feet yüksekliğe ulaşacak. Ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya çıkması öngörülüyor.



