Reklam
Reklam
Emine Çelik Avatarı
Emine Çelik tarafından
22 Ekim, 2025 13:22 tarihinde yayınlandı
0

TUSAŞ ve KBÜ’den Savunma Sanayisi ve İş Birliği Görüşmesi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret ederek, savunma sanayisi projeleri ve üniversite-sanayi iş birlikleri üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Arslan, Karabük Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde düzenlenen “Kariyer Söyleşileri” programına konuşmacı olarak katılmak üzere geldiği kentte, program sonrasında Rektör Kırışık ile bir araya geldi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI VE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Gerçekleşen görüşmede, TUSAŞ’ın yürüttüğü güncel projeler, üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi ve savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik adımlar ele alındı.

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Karabük Üniversitesi’nin nitelikli mühendislik eğitimi, Ar-Ge altyapısı ve genç insan kaynağıyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “TUSAŞ olarak üniversitelerle iş birliği yapmaya her zaman açığız.” şeklinde konuştu.

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE KATKI SUNUYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, TUSAŞ’ın Türkiye’nin savunma sanayisindeki stratejik rolüne dikkat çekti. Kırışık, “Üniversite olarak milli teknoloji hamlesine katkı sunacak projeler geliştirmeye ve sektörle güçlü bağlar kurmaya büyük önem veriyoruz.” dedi.

Toplantıda ayrıca, üniversite öğrencilerinin savunma ve havacılık sektörüne hazırlanması, müfredatın sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda güçlendirilmesi ve öğrencilere yönelik uygulamalı staj imkânlarının artırılması gibi konular da görüşüldü.

Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Tekin ve merkez müdür yardımcıları da eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin