UEFA, Galatasaraylı iki oyuncuyu “haftanın enleri” için aday gösterdi

UEFA, Galatasaraylı iki oyuncuyu “haftanın enleri” için aday gösterdi

Yayın: 30.11.2023 12:57
Paylaş:
A+ A-

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun 5. haftasında konuk ettiği Manchester United ile 3-3 berabere kalan Galatasaray’da performanslarıyla öne çıkan Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu, “haftanın enleri” adayları arasında yer aldı.

İstanbul

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, Manchester United’a karşı 2 gol, 1 asistle oynayan Faslı yıldız Hakim Ziyech, Şampiyonlar Ligi’nde “haftanın oyuncusu” adayları arasında gösterildi.

Lazio-Celtic (2-0) maçında 2 gol kaydeden Ciro Immobile, Benfica-Inter (3-3) maçında Portekiz ekibinin 3 golünü de atan Joao Mario ve Manchester City-Leipzig (3-2) maçında 1 gol, 2 asist ile oynayan Phil Foden, “haftanın oyuncusu” için diğer adaylar oldu.

Kerem Aktürkoğlu’nun golü, haftanın en iyisine aday

Galatasaray’a Manchester United karşısında 71. dakikada 3-3 beraberliği getiren Kerem Aktürkoğlu, “haftanın golü” için 4 aday arasında kendisine yer buldu.

Haftanın golü adaylarından 2’si Galatasaray-Manchester United maçında kaydedildi. Kerem Aktürkoğlu dışında, Manchester United’ın ikinci golüne imza atan Bruno Fernandes de adaylar arasında ilan edildi.

Arsenal’den Martin Odegaard’ın Lens’e, Real Madrid’den Rodrygo’nun da Napoli’ye karşı golleri, haftanın en iyileri için adaylar arasında duyuruldu.(AA)

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor’da Onuachu, kupa finali öncesi takımının en büyük gol güvencesi

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – SELÇUK KILIÇ – Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında RAMS Başakşehir'i 1-0 yenerek üçüncülüğü garantileyen Trabzonspor'a galibiyeti getiren Paul Onuachu, Alexander Sörloht'dan sonra son 4 sezon içindeki en skorer oyuncularından biri konumunda bulunurken, Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde de takımının en büyük gol güvencesi oldu.

Sezon başladıktan sonra kiralık olarak İngiltere'nin Southampton takımından transfer edilen ve ilk olarak 5. haftadaki Beşiktaş maçında forma giymeye başlayan Nijeryalı santrfor, Afrika Uluslar Kupası ve sakatlığı nedeniyle 21 lig karşılaşmasında görev alabildi.

Çok fazla maçta görev alamamasına karşın takımının en golcü oyuncusu olan Onuachu, ligde bin 530 dakika sahada kalıp, 15 gol kaydetti.

– Cornelius'u yakaladı

Onuachu, RAMS Başakşehir'e attığı golle Danimarkalı golcü Andreas Cornelius'u yakaladı.

Medipol Başakşehir filelerini havalandırarak skor sayısını 15'e yükselten Nijeryalı santrfor, Andreas Cornelius'u yakalarken, 2019-2020 sezonunda gol kralı (24) olan Sörloth'dan sonra bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olmayı başardı.

2020-2021 sezonunda Bakasetas ligde 13 gol kaydetmiş, Caleb Ekuban da 10 gol ile bu futbolcuyu takip etmişti. 2021-2022 sezonunda Cornelius 15, Anthony Nwakame 13, Djaniy Semedo 10 gol, geçen sezon da Trezeguet 11 gol ile en fazla skor üreten oyuncular olmuşlardı.

Paul Onuachu, maç başına gol ortalamasında ise Alexander Sörloth'u yakaladı. Sörloth, 2019-2020 sezonunda 34 lig maçında 24 gol ile gol kralı olurken, maç başına 0,70, Onuachu ise 21 maçta 15 gol ile 0,71 ortalama elde etti.

– 28 puanlık katkı

Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı 11 karşılaşmada 9 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Ligde 64 puanla 3. sırada yer alan bordo-mavili takım, Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda 28 puanı hanesine yazdırdı.

Karadeniz ekibi, Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda Beşiktaş'ı 3-0, Siltaş Yapı Pendikspor, TÜMOSAN Konyaspor (2 gol) ve Yılport Samsunspor'u 2-1, Fenerbahçe'yi 3-2, İstanbulspor'u 3-0 (hükmen), Gaziantep FK'yi (3 gol) 4-2, İstanbulspor'u (2 gol) 3-0, RAMS Başakşehir'i 1-0 yenerken, Atakaş Hatayspor'a 3-2 mağlup oldu. Bordo-mavili ekip, Onuachu'nun fileleri havalandırdığı EMS Yapı Sivasspor mücadelesini ise 3-3 beraberlikle tamamladı.

– Kupada gol güvencesi

Onuachu, 28 Mayıs Perşembe günü Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçında takımının en önemli skor gücü olacak.

Kupada 3 maçta 161 dakika forma giyerek 1 gol atan Nijeryalı oyuncu, ligde üçüncülük hedefini gerçekleştiren bordo-mavili takımın, Ziraat Türkiye Kupası finali hedefi öncesinde de kilit isimlerden biri haline geldi.

Onuachu, ligin ilk yarısında Beşiktaş'ı sahasında 3-0 yenen bordo-mavili takımda ilk golünü kaydetmişti. Nijeryalı oyuncu, siyah-beyazlı takım ile ikinci yarıdaki karşılaşmada Afrika Uluslar Kupası nedeniyle forma giyememişti.