Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
12 Ağustos, 2023 15:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ulusal Eğitim Bakanı Tekin, Rize’de eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle buluştu:

RİZE (AA) - Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapılan teorik düzenlemelerin öğretmenler tarafından içselleştirilmediği sürece başarılı olma ihtimali bulunmadığını belirtti.

Tekin, Ardeşen Belediyesi Toplumsal Tesisleri'nde düzenlenen, "Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenlerle Buluşma Toplantısı"nda okul idarecileri ve öğretmenlerle bir ortaya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin Bakan Tekin'e görüş ve tekliflerini aktardığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca toplantının akabinde yapılan açıklamada, Bakan Yusuf Tekin'in görüşlerine yer verildi.

Tekin, vilayet ve ilçelerde okulları ziyaretinde öğretmen ve okul yöneticileri ile bir ortaya gelerek hasbihal ettiklerini, bu toplantılarda ortaya çıkan fikirlerin tahlil bekleyen bahislere katkı sağladığını vurguladı.

Okulların muhtaçlıklarını, sahanın muhtaçlık duyduğu mevzuları yerinde görmek ve tahlile kavuşturmak için vilayet ziyaretlerine ağır halde devam edeceklerinin altını çizen Tekin, "Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizle teğe bir görüşerek dertleşeceğiz. Karşılaşılan sorunları de yapacağımız istişareler sonucunda ortaya çıkacak ortak bir şuurla çözeceğiz inşallah." sözlerini kullandı.

Tekin, her işi istişareyle yapma stratejisiyle hareket ettiklerini belirterek, "Bunun hem insani hem de ahlaki olmanın bir gereği olduğunu düşünüyoruz. Münasebetiyle bir sorun tespit ettiğimizde onunla ilgili olarak alanla konuşarak tahlile kavuşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "İstişarelerle çok daha sağlıklı bir ortam oluşturacağız"

Eğitimin asli ögesinin öğretmenler olduğuna dikkati çeken Tekin, şöyle devam etti:

"Öğretmen arkadaşlarımızın karşılaştığı küçük dokunuşlarla çözebileceğimiz sorunları var. Ayrıyeten eğitim öğretim süreçlerinin uygunlaştırılması başta olmak üzere, okul aile birliklerinin işleyişine kadar tahlil bekleyen hususları gündemimize alarak, bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. İnşallah, istişarelerle çok daha sağlıklı bir ortam oluşturacağız."

Tekin, eğitim öğretim süreçlerinin güzelleştirilmesi için büyük efor gösterdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız önümüzdeki yüzyılda hepimiz için bir amaç koydu. Dedi ki 'Hep bir arada Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.' İnşa etmek kavramından kelam edilince, bu kavramın yeri kuşkusuz eğitimdir. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bizden bir hayal kurmamızı ve bu hayalimizin peşinde koşmamızı istedi. Biz de öz inancıyla bilimsel donanımıyla karakteriyle ulusal ve manevi bedellerine bağlı orijinal bir nesil yetiştirip, bu jenerasyonun inşa etmesine daima bir arada uğraş sarf edeceğiz. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak ne kadar teorik düzenlemeler yaparsak yapalım, bunlar öğretmen arkadaşlarımız tarafından içselleştirilmezse bunların başarılı olma ihtimali yoktur."

Tekin, yönetici ve öğretmenlere, "Gelin Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizim için çizdiği bu yolda çocuklarımız, torunlarımız ve gelecek nesillerin bizi hayırla yad edeceği bir adımı daima bir arada inşa edelim." diyerek kelamlarını tamamladı.

Toplantıya, Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Ulusal Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, İşçi Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Takviye Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu da katıldı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.