Samsun’un Atakum Belediyesi, dünyanın en büyük robotik aktifliği Fibonacci Memleketler arası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası’na konut sahipliği yaptı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) katkılarıyla gerçekleştirilen turnuvada 10 farklı vilayetten 72 grup ekip yarıştı. Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen tertipte 500’ün üzerinde iştirakçi, robot teknolojisi ve mühendislik marifetlerini sergileme fırsatını buldu.
Her kategoride farklı heyecan
Takımlar girişimcilik, çizgi izleyen, sumo, labirent çözen ve futbol oynama özelliğine sahip robotlar üzere birbirinden farklı kategorilerde teknolojik hünerlerini sergilediler. Fibonacci’nin büyüleyici diziliminden ilham alan genç yetenekler, tasarladıkları robotlarla kıyasıya yarıştı. Strateji ile teknolojinin bir ortaya geldiği yarışta her kategoride başka bir heyecan yaşandı.
"Gençlerimizin ufkunu açacak"
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel organizasyonun teknolojinin genç yıldızlarını buluşturduğunu belirterek, "Gençlerimize, robotik ve mühendislik marifetlerini sergileme fırsatı sunmanın yanı sıra gençlerimizin global arenada yeteneklerini göstermelerine imkan tanıyan bu tertibe mesken sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk. Teknoloji tutkunlarını buluşturan arenamız, gençlerimizin ufkunu açacağı üzere süratle gelişen dijital dünyaya ahenklerini artıracak. Geleceğin istihdam alanlarında donanımlı halde kendilerini ve ülkelerini en güzel formda temsil etme fırsatı sunacak" dedi.