Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
0

Üniversite öğrencileri bu programla istihdam edilecek

Kastamonu Üniversitesi’nde imzalanan protokol kapsamında başlatılan 819 kontenjanlı İŞKUR Gençlik Programıyla üniversite öğrencileri istihdam edilecek.

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürlüğü ortasında İŞKUR Gençlik Programı kapsamında protokol imzalandı. Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen merasimde, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile İŞKUR Vilayet Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı tarafından protokol imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde Kastamonu Üniversitesinde tahsil gören 819 öğrenci, İŞKUR’un belirlediği kriterlere nazaran istihdam edilecek.

Üniversite öğrencilerinin belirlenen faaliyet alanlarında İŞKUR Gençlik Programı yapılacak. Programda iştirakçiler, ağır, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerin yanı sıra, paklık işlerinde de görevlendirilemeyecek. İştirakçi olarak belirlenen her bir öğrencinin iştirak günleri ve iştirak gün sayıları belirlenirken, öğrencilerin ders programları ve talepleri göz önünde bulundurularak tüm program boyunca haftalık yararlanma müddeti en fazla 22,5 saat ve 3 gün olarak uygulanacak. Program, 10 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 22 Mayıs 2026 tarihinde sonlanacak.

Başvurular, 15 Ekim-19 Ekim tarihleri ortasında yapılacak olup, iştirakçiler geçerli müracaatlar ortasından 23 Ekim tarihinde noter tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecek.

Katılımcılara İŞKUR tarafından, program kapsamında çalıştıkları her gün için günlük net bin 83 TL ödeme yapılacak. Ayrıyeten, İŞKUR tarafından, iştirakçilerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sıhhat sigortası iştirak sağladıkları gün üzerinden karşılanacak. İŞKUR Gençlik Programı kapsamında bir iştirakçi toplamda en fazla 140 fiili gün programdan yararlanabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin