Üniversitede “KARABÜK” ağırlığı

Üniversitede “KARABÜK” ağırlığı

Yayın: 24.08.2023 16:26 |Güncelleme: 25.08.2023 13:34
Paylaş:
A+ A-

Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın Rektör olarak görev almasının ardından Karabük Üniversitesi’ndeki yeni yapılanmada Karabüklü isimlerin ön plana çıkması dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) rektör değişikliğiyle birlikte Karabüklü isimlerin üst düzey görevler alması kamuoyunda memnuniyetle karşılanıyor. Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın KBÜ Rektörü olarak göreve başladıktan sonra idari yapılanmada Prof. Dr. Elif Çepni (Karabük’e üniversite kurulmasının öncü isimlerinden iş insanı Hamit Çepni’nin kızı) ve Karabüklü İsmail Rakıp Karaş’a Rektör Yardımcısı, KBÜ Türk Dili Bölüm Başkanlığında görevli Eskipazarlı Öğretim Görevlisi Mesut Doğan ve KBÜ’de yaklaşık 10 yıldır akademisyen olarak görev yapan Ovacıklı Hüseyin Kurt’a Rektör Danışmanı olarak görev vermesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Uzun yıllardır Karabüklü isimlerin üst düzey görevlerde yer almadığı KBÜ’de Karabüklü isimlerin ağırlık oluşturmaya başlaması “Fatih hocanın 3 Rektör yardımcısından 2’sini, 3 rektör danışmanından da 2’sini Karabüklü isimlerden tercih etmesi Karabük Üniversitesi’ni Karabüklü isimlerle yöneltmek ve yüceltmek istiyor” şeklinde yorumlanıyor.

PROF. DR. ELİF ÇEPNİ KİMDİR?

Prof. Dr. Elif Çepni 1 Ocak 1968 tarihinde Karabük’te doğdu. Sırası ile TED Karabük Koleji Vakfı Özel İlkokulu, TED Karabük Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve 1985 yılında TED Karabük Koleji Vakfı Özel Lisesi’nden üçüncülük derecesi ile mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1990 yılında lisans derecesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Topluluğu’nun Ekonomik Yapısı Anabilim Dalı’ndan 1993 yılında yüksek lisans derecesi ve yine İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Teorisi Anabilim Dalı’ndan 1998 yılında doktora derecesi almıştır. 1998 yılında Avrupa Birliği Jean-Monnet Bursu almaya hak kazanan Çepni, Nottingham Üniversitesi Master of Science in Economics programından mezun olmuştur. London School of Economics’ten “International Economics” ve “ Advanced Econometrics” sertifikaları almıştır. Prof. Dr. Elif Çepni, 1994-2000 yılları arasında önce araştırma görevlisi daha sonra öğretim görevlisi olarak Gazi Üniversitesi Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme Anabilim Dalın’da çalışmıştır. 2000 yılında Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde yardımcı doçent doktor olarak göreve başlayan Çepni, 2004 yılında makro ekonomi alanında doçentlik, Ağustos 2010’da ise profesörlük unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası makaleleri, uluslararası konferanslarda sunulan bildirileri bulunan Çepni, “Ekonomik Göstergeler ve İstatistikler Rehberi”, “The Economy of Turkey in Retrospect” ve “Kalkın Kalkınalım” adlı kitapların yazarıdır. 2005-2009 yılları arasında Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ardından 2009-2011 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yerine getirmiş, 2011-2013 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunmuştur. Bir dönem Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü olarak da görev yapan Prof. Dr. Elif Çepni, 2020 yılında Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığına atanmıştır.

Prof. Dr. Elif Çepni, 700’ün üzerinde seçkin üyesi bulunan Dünya Sanat ve Bilim Akademisi üyesidir.

PROF.DR. İSMAİL RAKIP KARAŞ KİMDİR?

1973 yılında Karabük’te doğdu. İlkokulu TED Karabük Koleji İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Safranbolu Lisesi’nde okudu. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sırası ile, Selçuk, Gebze Teknik ve Yıldız Teknik Üniversitelerinde tamamladı. 1998-2000 yılları arasında Gebze Belediyesi’nde Kontrol Mühendisi, 2000-2009 yılları arasında Gebze Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Vatani hizmetini Yedek Subay olarak 2008 yılında Kars-Sarıkamış’ta gerçekleştirdi. 2009 yılından beri Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi ve Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2009-2010 yıllarında KBÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2015-2017 yılları arasında KBÜ Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2017-2019 yılları arasında TÜBİTAK ÇAYDAG’da Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2017 – 2021 yılları arasında KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır.

Çeşitli araştırma gruplarında yer almak üzere, 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Oregon State Üniversitesi’nde ve 2010, 2011 ve 2014 yıllarında Malezya Teknoloji Üniversitesi’nde muhtelif sürelerle görev aldı. Yurtdışı ve yurtiçinde pek çok konferansa davetli konuşmacı olarak çağırılmıştır. Geo İnformatik ve Bilgisayar Bilimleri alanında uluslararası ve ulusal çok sayıda kitap bölümü, makale ve bildirisi mevcuttur. “International Journal of Geo-Spatial Knowledge andIntelligence”, “AmericanJournal of Geographic Information System” gibi bilimsel dergilerin editörler kurulundadır. Karabük ve Safranbolu’da yüksek katılımlı uluslararası bilimsel konferanslar düzenlemiştir. Başta TÜBİTAK 1001, Mevlana ve AB projeleri olmak üzere muhtelif projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Danışmanlığı altında pek çok yüksek lisans ve doktora tezi tamamlanmış ve devam etmektedir. Yurtdışından davet ettiği doktora sonrası nitelikli araştırmacıları, ülkemiz lehine bilimsel çıktılar üretmek üzere TÜBİTAK 2221 desteği ile himaye etmiştir. Çin, Malezya, Endonezya, Filipinler, Fas, Tunus, Pakistan ve Filistin’den üniversiteler ile KBÜ arasında çok sayıda Mevlana ve ikili işbirliği anlaşmasının imzalanmasını sağlamıştır.

Çocukluk yıllarından itibaren kültür ve sanatla iç içe olmuş, çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarında sosyal etkinlikler içinde yer almış, radyo programları yapmıştır. Fotoğraf, müzik ve karikatür sanatı ile ilgilenmiş, eserleri sergilere dahil olmuş, enstrüman ya da koro üyesi olarak Tasavvuf, Sanat ve Halk müziği konserlerine katılmıştır. Şehircilik -özellikle de Türk/Osmanlı mimarisi ve Safranbolu- gibi konulara ilgi duymaktadır. Bilimsel ve sanatsal faaliyetleri sebebi ile çeşitli ödülleri mevcuttur.

MESUT DOĞAN KİMDİR?

1969 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Karabük, Eskipazarlıdır. İlk, orta, lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 1993 yılında Erzurum’da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak kamu görevine başladı. Yedek Subay askerlik ve şark hizmetini tamamlayarak 1998 yılında Ankara’ya atandı. Ankara’da Anadolu Liselerinde Edebiyat Öğretmenliği ve Okul Yöneticiliği yaptı. 21.Dönem Milletvekili Danışmanlığı görevinde bulundu. Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği, SB Diyalog Dergisi Editörlüğü, Kahramankazan Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Danışmanlığı görevleriyle birlikte uzun yıllar çeşitli gazete, dergi, internet sitesi ve kurumsal yayınların genel yayın yönetmenliğini ve editörlüğünü yaptı.

2017 yılından itibaren Karabük Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Mesut DOĞAN, Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Rektör Basın-Yayın Halkla İlişkiler Danışmanlığı, Safranbolu Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisi Etkinlik Koordinatörlüğü, Sesli Düşünme Kulübü ve Genç Yeşilay Kulübü Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Üniversite içinde yüzlerce sosyal, kültürel ve sanatsal proje ve etkinliği koordine eden Mesut DOĞAN,  sosyal bilimler alanında verdiği derslerin yanı sıra, Hedef Belirleme, Başarı-Motivasyon Eğitimleri, İletişim Becerileri, Etkili Sunum Teknikleri, Yazarlık-Yayıncılık, Liderlik, Eleştirel Düşünme vb. eğitim ve seminerler ile tematik konferanslar vermektedir.

HÜSEYİN KURT KİMDİR?

Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi mezunu olan Hüseyin KURT, 2011-2013 yılları arasında Adalet Bakanlığı’nda İcra ve İflas Dairesi Müdürlüğü hizmetlerinde bulunmuştur. Yaklaşık 10 yıldır Karabük Üniversitesinde akademisyen görev yapmakta olup,  Yüksek Lisans eğitimini Karabük Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlamıştır. Halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde İdare Hukuku alanında doktorant olarak akademik çalışmalar sürdürmektedir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Öğrencilerden Sosyalfest Altın Sponsoru İş İnsanı Şefik Yılmaz Dizdar’a Ziyaret

Yayın: 07.05.2024 10:18
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in Altın Sponsorlarından İş İnsanı Şefik Yılmaz Dizdar, Sosyalfest’te yürüttükleri projeleri ile finale kalan Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’te finale kalan Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, Sosyalfest’in Altın Sponsorlarından Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı İş İnsanı Şefik Yılmaz Dizdar’ı ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Şahin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dürdane Yılmaz Güven’in eşlik ettiği ziyarette, Sosyalfest’te finale kalan Sosyoloji Bölümü öğrencileri, İş İnsanı Şefik Yılmaz Dizdar’a projelerini anlatarak, projenin geliştirilebilecek yönleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Rektör Danışmanı Yılmaz, festivale katkılarından ve iş birliklerinden dolayı Şefik Yılmaz Dizdar’a teşekkürlerini iletti. Öğrenciler, Sosyalfest’te yürüttükleri projeleri hakkında konuşarak, projenin kapsamına ve detaylarına dair bilgi verdi. İş insanı Şefik Yılmaz Dizdar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür projelerde her zaman öğrencilerin yanında olduğunu söyledi.